''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τρίτη 9 Ιουλίου 2019

Απειλεί με το «γάντι» ο Ερντογάν: «Ελπίζω να μην έχουμε δυσκολίες σε Αιγαίο και Μεσόγειο» – «Η Τουρκία δεν κάνει πίσω στις γεωτρήσεις»

Νέες δηλώσεις έκανε ο Ερντογάν μετά το τηλεφώνημα για «συγχαρητήρια» στο νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ανέφερε πως η Τουρκία δεν θα υποχωρήσει από τις γεωτρήσεις και ελπίζει να μην εμφανιστούν «δυσκολίες».

Οι δηλώσεις του Τούρκου προέδρου είναι άκρως προκηλτικές, παρά το «φιλικό» του ύφος, καθώς έρχονται λίγες ώρες αφού το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ αγκυροβόλησε στην Καρπασία και τα τουρκικά ΜΜΕ συνεχίζουν την προπαγάνδα για τη στρατιωτική ισχύ της Τουρκίας στην Α.Μεσόγειο, αλλά και τις πιθανές τοποθεσίες εγκατάστασης των συστοιχιών S-400.
Στις ενέργειες της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο αναφέρθηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ερωτηθείς σχετικά πριν την αναχώρησή του για επίσκεψη στη Βοσνία από το αεροδρόμιο Κεμάλ Ατατούρκ.
«Ελπίζω ότι δεν θα εμφανιστούν μελλοντικές “δυσκολίες” στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Anadolu.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σημείωσε, επίσης, ότι τα τουρκικά πλοία-γεωτρύπανα θα συνεχίσουν «τις συνδυασμένες ερευνητικές τους δραστηριότητες στην ανατολική Μεσόγειο».
Turkish President expresses hope that future 'difficulties' do not emerge in Aegean, Mediterranean
See ANADOLU AGENCY (ENG)'s other Tweets


Ο Τούρκος πρόεδρος είπε, επίσης, ότι «κανείς δεν θα μας πει να κάνουμε πίσω» προσθέτοντας ότι «εκφράσαμε αυτή μας τη θέση σε ορισμένους από τους ηγέτες με τους οποίους συναντηθήκαμε κατά τη διάρκεια της συνόδου των G20.
Μιλώντας για την εκλογή Μητσοτάκη ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι «τον συνεχάρη» ενώ πρόσθεσε ότι «μετά τις εκλογές θα συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις με τους φίλους μας».

https://www.pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου