''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Νέα στοιχεία για την υπόθεση των Επισκόπων Χαλεπίου: Τους αποκεφάλισε ο Τσετσένος αρχιτρομοκράτης που δούλευε για την ΜΙΤ…

Mε τίτλο »Τουρκία: Η περίπτωση των αγνοουμένων κληρικών » το gatestoneinstitute δημοσίευσε ένα άρθρο στις 27.2.19 για την τύχη των 2 απαχθέντων επισκόπων Χαλεπίου.


« Πριν από την απαγωγή, οι επισκόποι ήταν στο δρόμο τους για Χαλέπι για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση δύο άλλων απαχθέντων ιερέων… Όταν ο Paolo Dall’Oglio, ένας Ιταλός ιερέας , πήγε στην Raqqa για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους, και αυτός απήχθηκε , και παραμένει εξαφανισμένος. Πιστεύω ότι δολοφονήθηκε. » αναφέρει ο Erkan Metin, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.

Ο Metin σημείωσε ότι οι Ασσύριοι και άλλοι χριστιανοί λαοί που είναι αυτόχθονες στην περιοχή εξακολουθούν να περιμένουν τη δικαιοσύνη για τους απαχθέντες ιερείς και άλλα χριστιανικά θύματα διώξεων στη Συρία.

« Σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία δεν κατάφερε να διερευνήσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των κληρικών, διεξάγεται συνεχής έρευνα στις ΗΠΑ για τις απαγωγές τους και μια άλλη διεξάγεται από τη Ρωσία … και το Ηνωμένο Βασίλειο διερευνά τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας στη Συρία » τονίζει ο Erkan Metin, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στην Κωνσταντινούπολη.




Έχουν περάσει έξι χρόνια από τη στιγμή που δύο επίσκοποι και άλλα μέλη του χριστιανικού κλήρου εξαφανίστηκαν στη Συρία. Τα ίχνη τους παραμένουν άγνωστα. Ο Yohanna Ibrahim, επικεφαλής της Συρορθόδοξης Εκκλησίας του Χαλεπίου, και ο Boulos Yazigi, επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας, επίσης Χαλεπίου, απήχθησαν από το αυτοκίνητό τους το 2013. Ο οδηγός τους αργότερα βρέθηκε σκοτωμένος.

Ο Erkan Metin, δικηγόρος ανθρωπίνων δικαιωμάτων με έδρα την Κωνσταντινούπολη, ο οποίος παρακολούθησε αυτές τις υποθέσεις και έγραψε εκτεταμένα γι ‘αυτούς, δήλωσε στο Gatestone:

« Πριν από την απαγωγή, οι επισκόποι πήγαν στο Χαλέπι για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση δύο άλλων απαχθέντων ιερέων – του π. Michel Kayyal, καθολικού Αρμένιου και του π. Maher Mahfouz, Έλληνορθόδοξου οι οποίοι ακόμα αγνοούνται. Ο Oglio, Ιταλός Ιησουίτης ιερέας, πήγε στην Raqqa για να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους, και αυτός απήχθη και εξακολουθεί να είναι εξαφανισμένος. Πιστεύω ότι δολοφονήθηκε ».

Ο Metin δήλωσε ότι ο τρομοκράτης, ο οποίος πιστεύεται ότι σκότωσε τους δύο κληρικούς ο- Magomed Abdurakhmanov (Abu Banat), είναι σήμερα φυλακισμένος στην Τουρκία.

« Ενώ υπήρχε πόλεμος στη Συρία, ο Abu Banat ήταν ηγέτης της τζιχαντιστικής ταξιαρχίας Katibat al-Muhajireen. Ήταν επίσης μέλος της Jaysh al-Muhajireen wa’l-Ansar, που είχε διασύνδεση με το Kavkaz Center, το επίσημο website του Εμιράτου του Καυκάσου (Imarat Kavkaz) ένα τσετσενικό φιλοτζιχαντιστικό internet news agency. Η Jaysh al-Muhajireen wa’l-Ansar ευθυγραμμίστηκε αρχικά με την ISIS και στη συνέχεια δεσμεύθηκε για υποταγή στην Αλ Κάιντα. Ο Banat ήταν και ο δεξιός βραχίονας του Abu Omar al-Shishani, ο οποίος ήταν κάποτε ένας από τους ανώτερους διοικητές της ISIS. »

Ο Metin πρόσθεσε ότι ο Abu Banat κρατήθηκε για πρώτη φορά το 2013 για παράνομη είσοδο στην Τουρκία, αλλά στη συνέχεια απελευθερώθηκε. Ωστόσο, ο Metin συνέχισε:

« Όταν ένας αξιωματικός της αστυνομίας σκέφτηκε ότι αναγνώρισε τον Abu Banat από ένα βίντεο αποκεφαλισμού της ISIS στο YouTube, η τουρκική αστυνομία επέδραμε στο σπίτι του στην Κωνσταντινούπολη, όπου βρήκε όπλα και πυρομαχικά. Κατά τη διάρκεια της ποινικής έρευνας η αστυνομία διαπίστωσε ότι ο Abu Banat είχε απαγάγει τους κληρικούς και ότι ήταν ένας τζιχαντιστής ηγέτης στη Συρία.Αυτοί έμαθαν επίσης ότι ήταν πράγματι ο Αμπού Μπανάτ που εμφανιζόταν στο βίντεο αποκεφαλισμού: «Οι άνθρωποι των οποίων τα κεφάλια έκοψα ήταν κατάσκοποι του ‘Ασαντ», δήλωσε κατά την ανάκριση του.Αλλά η αστυνομία δεν τον ρώτησε αν οι άνδρες που αποκεφάλισε στο βίντεο ήταν οι απαχθέντες επίσκοποι, ο Ibrahim και ο Yazigi. Ήταν μια περίεργη, απρόσεκτη έρευνα ».

Εν τω μεταξύ, ο Metin δήλωσε ότι η διεθνής καταδίκη του βίντεο αποκεφαλισμού ώθησε το Kavkaz Center, με το οποίο συνδεόταν ο Abu Banat , ν’ αποστασιοποιηθεί από το Abu Banat και να καθαρίσει την εικόνα του. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Metin εξήγησε ότι το Kavkaz Center δημοσίευσε ένα άρθρο που κατηγόρησε τον Abu Banat ότι ήταν ρώσος κατάσκοπος πριν από τη σύλληψή του στην Τουρκία, και ότι είχε απαγάγει τον Ibrahim και το Yazigi και ότι στη συνέχεια τους είχε «εκτελέσει» πυροδοτώντας βόμβες που ήταν δεμένες στα σώματά τους. »

Ο Metin εξήγησε στον Gatestone ότι το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης δεν επέτρεψε στους εισαγγελείς να ερευνήσουν-ανακρίνουν τον Abu Banat και άλλους για εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά των επισκόπων. Ο Abu Banat διερευνήθηκε μόνο για « την ένταξη στην Αλ Κάιντα και για την κατοχή όπλων και εκρηκτικών ».



Σύμφωνα με τον Metin:

« Το γραφείο του εισαγγελέα στην Κωνσταντινούπολη ζήτησε άδεια από το τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης να διερευνήσει το Abu Banat για έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, αλλά το υπουργείο απέρριψε το αίτημα, με το σκεπτικό ότι το έγκλημα διαπράχθηκε στη Συρία, ξένη χώρα κι θα ήταν δύσκολο να συγκεντρωθούν στοιχεία από εκεί ».

Αν μια τέτοια έρευνα είχε διεξαχθεί, δήλωσε ο Metin, «θα είχε εκθέσει την πολιτική επί του συριακού του τότε πρωθυπουργού Ahmet Davutoglu, που μπορεί να συνοψιστεί ως« στρατηγικός βάλτος », που ορίζει καθέναν έξω από τη Συρία που διαπράττει άγριες πράξεις εντός Συρίας ως «αντιπάλους του καθεστώτος Assad». »

Επιπλέον, σύμφωνα με τον Metin:

« Ο Abu Banat δήλωσε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι οι τζιχαντιστικές οργανώσεις υποστηρίχθηκαν από την (MIT). Παρόλο που δεν υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτό, ο Abu Banat υποστήριξε ότι έλαβε όπλα, χρήματα και οχήματα από τη MIT και ότι η ΜΙΤ ήταν στην ίδια πλευρά εναντίον του Assad. Ο Abu Banat παραπονέθηκε ότι αφού φυλακίστηκε στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2013, έγραψε επιστολές στη ΜΙΤ, με τις οποίες ισχυριζόταν ότι ήταν σε συνεχή επαφή ενώ βρισκόταν στη Συρία, αλλά δεν έλαβε απάντηση. Σήμερα, ο Abu Banat βρίσκεται στη φυλακή Maltepe στην Κωνσταντινούπολη, αλλά έχει ασκήσει έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Τουρκίας, αν κερδίσει την έφεση, θα μπορούσε να απελευθερωθεί.

Σύμφωνα με τον Metin:

« Σε αντίθεση με την Τουρκία, η οποία δεν κατάφερε να διερευνήσει τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν εναντίον των κληρικών, διεξάγεται συνεχιζόμενη έρευνα στις ΗΠΑ σχετικά με την απαγωγή τους και μια άλλη διεξάγεται από τη Ρωσία για την τρομοκρατική ηγεσία του Abu Banat και ο ΟΗΕ διερευνά τη χρηματοδότηση τρομοκρατίας στη Συρία. »

Ο Metin σημείωσε ότι οι Ασσύριοι και άλλοι χριστιανοί λαοί που είναι αυτόχθονες στην περιοχή εξακολουθούν να περιμένουν τη δικαιοσύνη για τους απαχθέντες ιερείς και άλλα χριστιανικά θύματα διώξεων στη Συρία.

« Οι απαγωγές έχουν κλονίσει τους ανθρώπους μας στον πυρήνα τους », δήλωσε ο Metin. « Θέλουμε να αποκαλύψουμε την αλήθεια και ο Abu Banat, το άτομο που είναι σε θέση να το αποκαλύψει, είναι σε Τουρκική φυλακή. Η κυβέρνηση της Τουρκίας θα πρέπει τελικά να κάνει ό, τι απαιτείται και να φτάσει στο τέλος αυτών των εγκλημάτων ».

(Ο Uzay Bulut, ένας Τούρκος δημοσιογράφος, είναι διακεκριμένος ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Gatestone και σήμερα εδρεύει στην Washington DC.)gatestoneinstitute 27.2.19 https://www.gatestoneinstitute.org/13800/turkey-missing-priests

Συμπέρασμα ο Τσετσένος αρχιτζιχαντιστής τρομοκράτης που δούλευε για τη ΜΙΤ στη Συρία -επομένως μ΄εντολή της ΜΙΤ- αποκεφάλισε τους 2 επισκόπους Χαλεπίου……

Επίσης στις 16.2.19 όπως αναφέρει η lorientlejour ο Υπ. Άμυνας Λιβάνου μίλησε με τον Τούρκο ομόλογο του και μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι ο Akar υποσχέθηκε στον Bou Saab να « διοχετεύσει στις λιβανέζικες αρχές όλες τις πληροφορίες των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών » για την τύχη των 2 επισκόπων Χαλεπίου..

https://dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου