''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Άρτος και θεάματα της νέας τάξης

Γράφει ο Μιχάλης
Όταν η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία άρχισε να παρακμάζει, η διαφθορά, τα πολιτικά παιχνίδια και η οικονομική κατάρρευση έβαλαν σε κίνδυνο το πολιτικό κατεστημένο. Οι πολιτικοί έπρεπε -πάση θυσία- να χειραγωγήσουν τον όχλο της Ρώμης, αφού υπήρχε ο κίνδυνος να ξυπνήσει και να επαναστατήσει.
Έτσι ξεκίνησαν τα υπερθεάματα στο Κολοσσαίο, όπου μοίραζαν τρόφιμα και θυσίαζαν χιλιάδες ανθρώπους και ζώα. Λεφτά για αυτά τα πολυέξοδα θεάματα ΥΠΗΡΧΑΝ. Για κοινωνική πολιτική ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ.
Η πρακτική αυτή πολιτικής χειραγώγησης έμεινε στην ιστορία σαν «άρτος και θεάματα».
Πρόκειται για την μακροβιότερη πρακτική που εφαρμόστηκε ποτέ.
Δείτε για παράδειγμα τι γίνεται με την σημερινή σκουπιδο-τηλεόραση. Οι νέοι μας πλέον σε τεράστιο ποσοστό ονειρεύονται να γίνουν τραγουδιστές, σεφ, ράπερ, ηθοποιοί και «αστέρες» γενικότερα. Κανένας δεν θέλει να γίνει γιατρός, δικηγόρος, οδηγός, τεχνικός κλπ.
Αφορμή-έναυσμα για αυτήν την σκέψη;
Η είδηση ότι τα κορόιδα στο Ελλαδιστάν θα πληρώσουν «326,855,00 ευρώ πλέον Φ.Π.Α και φόρων» για να συμμετέχουμε στην ευρωπαϊκή αυτή κωμωδία.
«Eurovision Πόσα λεφτά θα πληρώσουμε για τη συμμετοχή στο Ισραήλ»
Αν πάει κάποιο γεροντάκι για να κάνει μία εξέταση των είκοσι ευρώ στο ΙΚΑ θα πρέπει να μπει στην ουρά για κανένα εξάμηνο. Αλλά όταν πρόκειται να κοιμίσουμε τους χαχόλους τα ευρώ τρέχουν ποτάμι.
Τα όποια συμπεράσματα δικά σας.


https://aatosmihalis.wordpress.com
http://koukfamily.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου