''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Διευθύντρια Facebook: «Ξέραμε εδώ και 2,5 χρόνια για την κατάχρηση προσωπικών δεδομένων»

FACEBOOK: Η COO του Facebook, Σέριλ Σάντμπεργκ, δήλωσε στο NBC, ότι η εταιρεία γνώριζε πως η Cambridge Analytica είχε κάνει κατάχρηση με τα δεδομένα των χρηστών, πριν από δυόμισι χρόνια, αλλά δεν κατάφερε να ελέγξει περαιτέρω, αφού η CA τους διαβεβαίωσε ότι τα δεδομένα είχαν διαγραφεί.

Αν το Facebook είχε ελέγξει την κατοχή δεδομένων της CA, θα μπορούσε να είχε εμποδίσει το σκάνδαλο ιδιωτικότητας που έχει εκτροχιάσει την εταιρεία, δήλωσε η Σάντμπεργκ σε σημερινή εκπομπή.
Η CA διερευνάται τόσο στις ΗΠΑ όσο και στο Ηνωμένο Βασίλειο για τον τρόπο με τον οποίο συγκέντρωσε δεδομένα από 87 εκατομμύρια χρήστες από το Facebook και στη συνέχεια τα χρησιμοποίησε για να στοχεύσει ψηφοφόρους εξ ονόματος της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου Τραμπ στις ΗΠΑ και του δημοψηφίσματος για το Brexit στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Όταν ρωτήθηκε γιατί το Facebook δεν έλεγξε τι συνέβαινε με την CA όταν έμαθε για πρώτη φορά ότι υπήρχε κατάχρηση με τα δεδομένα χρηστών από το 2016, η Σάντμπεργκ είπεe: «Έχεις δίκιο ότι θα μπορούσαμε να το κάνουμε αυτό δυόμισι χρόνια πριν… Νομίζαμε ότι τα δεδομένα είχαν διαγραφεί και έπρεπε να έχουμε ελέγξει».
Το Facebook διέγραψε μηνύματα του Ζούκερμπεργκ
Το Facebook διέγραψε ιδιωτικά μηνύματα που έστειλε ο Διευθύνων Σύμβουλος, Μαρκ Ζούκερμπεργκ και ανώτερα στελέχη πριν από χρόνια, χωρίς να ειδοποιήσει τους παραλήπτες.
Η διαγραφή μηνυμάτων δεν είναι μια λειτουργία που προσφέρει το Facebook στους απλούς χρήστες, παρά το γεγονός ότι το Facebook που έχει αγοράσει το WhatsApp και το Instagram έχει αφήσει αυτή τη λειτουργία διαγραφής μηνυμάτων εκεί.
Εξηγώντας την κίνηση, το Facebook δήλωσε ότι έλαβε την απόφαση μετά από την επίθεση χάκερ στη Sony το 2014, υποδεικνύοντας ότι η εταιρεία ανησυχεί ότι θα μπορούσε να είναι ο στόχος μιας παραβίασης δεδομένων που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τα δεδομένα των χρηστών, αναφέρει το protothema.gr.

https://www.tilegrafima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου