''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018

Βρέφος 40 ημερών πέθανε στον ύπνο του στην Κρήτη

Βρέφος 40 ημερών πέθανε στον ύπνο του στην Κρήτη

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου θα αναλάβει όλο το κόστος της ταφής


Στο πένθος έχει βυθιστεί μια οικογένεια στο Ηράκλειο καθώς το μόλις 40 ημερών αγγελούδι της έφυγε ξαφνικά από τη ζωή με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι το βρέφος έφυγε από το «σύνδρομο του αιφνίδιου θάνατου».
Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη
Τραγική φιγούρα η μητέρα του παιδιού, που σύμφωνα με πληροφορίες,  αντιλήφθηκε οτι κάτι κακό έχει συμβεί, όταν πήγε να το ξυπνήσει για να το θηλάσει, όμως εκείνο δεν ανταποκρίνονταν σε κανένα ερέθισμα.
Οι γονείς μετέφεραν το νεογνό στο ΠΑΓΝΗ, το πρωί της Μ.Πέμπτης, όμως ήταν ήδη αργά καθώς εκεί οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.
Η οικογένεια του βρέφους, που είναι Ρομά, εκτός από την ανείπωτη θλίψη που βιώνει,  δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα έξοδα για την κηδεία του παιδιού καθώς βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση. Σε μια κίνηση ανθρωπιάς η διοίκηση του ΠΑΓΝΗ ανακοίνωσε οτι θα αναλάβει όλο το κόστος της ταφής.
Η ιατροδικαστική εξέταση δεν έχει ολοκληρωθεί ενώ δείγμα  DNA του παιδιού εστάλη σε εξειδικευμένο ιστολογικό εργαστήριο των Αθηνών με τα τελικά αποτελέσματα της ιστολογικής εξέτασης  απο το ΠΑΓΝΗ να βγαίνουν τέλη Απριλίου.

Τι ειναι το σύνδρομο αιφνίδιου θανάτου

Το σύνδρομο του αιφνίδιου θανάτου του βρέφους (ΣΑΘΒ) είναι ο θάνατος ενός βρέφους, ηλικίας κάτω των 12 μηνών το οποίο κατά τα άλλα ήταν υγιές. Για το θάνατο αυτό δεν ανευρίσκεται καμία αιτία.
Ο θάνατος συμβαίνει συνήθως όταν το παιδί κοιμάται στο κρεβατάκι του. Οι περισσότερες περιπτώσεις συμβαίνουν σε παιδιά μικρότερα των 6 μηνών και κυρίως μεταξύ 1 και 4 μηνών. Επηρεάζει λίγο περισσότερο τα αγόρια παρά τα κορίτσια.
Το ΣΑΘΒ είναι η κυριότερη αιτία θανάτου σε βρέφη ηλικίας από 1 μηνός μέχρι 12 μηνών.
Για να γίνει αποδεκτή η διάγνωση αυτή σαν αιτία θανάτου του βρέφους, θα πρέπει να μη βρεθεί καμία αιτιολογία μετά από μια πλήρη διεξοδική έρευνα, που πρέπει μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει αυτοψία, νεκροψία, εξέταση του χώρου στον οποίο συνέβηκε το θλιβερό γεγονός, ανασκόπηση των συμπτωμάτων και σημείων που είχε παρουσιάσει το παιδί πριν το γεγονός όπως επίσης και λεπτομερής ανάλυση όλου του ιατρικού και οικογενειακού ιστορικού του παιδιού.

https://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου