''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Πόλεμο με την Μόσχα ετοιμάζει η χώρα του αντιχρίστου. Σιωπή των καθεστωτικών ΜΜΕ και φίμωση διαδικτύου

Paul Craig Roberts
Ανάδειξη: Μιχαήλ Στυλιανού
Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού Τύπου, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν συνέστησε στις ρωσικές βιομηχανίες να ετοιμάζονται ώστε να είναι σε θέση να κάνουν μια γοργή μεταστροφή προς πολεμική παραγωγή.

Είναι σαφές ότι η ρωσική κυβέρνηση δεν θα προέβαινε σε μια τέτοιαν ανακοίνωση παρά μόνο εάν ήταν πεπεισμένη ότι η προοπτική ενός πολέμου με την Δύση είναι πραγματική. Στη στήλη μου για αρκετό καιρό τονίζω ότι οι συνέπειες εχθρικών ενεργειών, από την Ουάσιγκτον και τους Ευρωπαίους υπηρέτες της, επί χρόνια στρεφόμενων εναντίον της Ρωσίας οδηγούν στον πόλεμο.

Είναι ευνόητο ότι το θηριώδες αμερικανικό τραστ συμφερόντων στρατιωτικών και ασφάλειας έχει ανάγκην ενός πειστικού εχθρού για να δικαιολογεί τον τεράστιο προϋπολογισμό δαπανών του, ότι οι παράφρονες νέο-συντηρητικοί βάζουν την παρανοϊκή ιδεολογία του αμερικανικού ηγεμονισμού πάνω από την επιβίωση του πλανήτη και ότι Χίλαρυ και ηγεσία των Δημοκρατικών θα κάνουν τα πάντα για να ανατρέψουν την εκλογική νίκη του Τραμπ. Αυτό που είναι δύσκολο να καταλάβει κανείς είναι γιατί οι Ευρωπαίοι πολιτικοί ηγέτες είναι πρόθυμοι να βάλουν σε κίνδυνο τις χώρες τους για το χατίρι της Ουάσιγκτον.

Και ωστόσο το κάνουν. Για παράδειγμα, στις 13 Νοεμβρίου η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέϊ είπε πως η Ρωσία είναι απειλή για την διεθνή ασφάλεια και ότι επεμβαίνει στις ευρωπαϊκές εκλογές και στις επικοινωνίες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων. Δεν υπάρχουν γι’ αυτούς του ισχυρισμούς αποδείξεις, όπως δεν υπάρχουν και για τους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον. Παρά ταύτα οι ισχυρισμοί συνεχίζονται και πολλαπλασιάζονται. Τώρα η Ευρωπαϊκή ΄Ενωση οργανώνει πρώην επαρχίες της Σοβιετικής ΄Ενωσης –Λευκορωσία, Μολδαβία, Ουκρανία, Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν- σ’ έναν «Ανατολικό Συνεταιρισμό» με την Ε.Ε.

Με άλλα λόγια, η Δύση απροκάλυπτα οργανώνει πρώην επαρχίες της Μόσχας εναντίον της Ρωσίας, για την οποία η Τερέζα Μέϊ τους δήλωσε πως είναι «απειλή» και εχθρικό κράτος. Η Ρωσία ξέρει βεβαίως ότι οι εναντίον της κατηγορίες δεν έχουν βάση και τις θεωρεί ως του ίδιου φυράματος με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του Σαντάμ Χουσεΐν, του Καντάφι και του ΄Ασαντ, για να δικαιολογηθούν οι στρατιωτικές επιθέσεις στο Ιράκ, στην Λιβύη και στην Συρία. Πεπεισμένη πως ετοιμάζουν επίθεση εναντίον της, η Ρωσία ετοιμάζεται να πολεμήσει.

Για σκεφτείτε το μια στιγμή. Ο κόσμος οδηγείται σε ολοκαύτωμα απλά και μόνο επειδή ένα άπληστο, διεφθαρμένο αμερικανικό σύμπλεγμα συμφερόντων στρατιωτικών και ασφάλειας χρειάζεται έναν εχθρό, για να δικαιολογήσει τα τεράστια κονδύλια δαπανών του, επειδή η Χίλαρυ και το Δημοκρατικό Κόμμα δεν μπορούν να χωνέψουν μιαν πολιτική ήττα και επειδή οι νέο-συντηρητικοί είναι ιδεολόγοι της Αμερικανικής Υπεροχής. 

Τώρα, που είναι η διαφορά ανάμεσα στην μισητή «Λευκή Υπεροχή» και την Αμερικανική Υπεροχή που εκθείασε ο ίδιος ο Ομπάμα; Γιατί η «Λευκή Υπεροχή» αποτελεί αποκρουστική ρατσιστική βλασφημία και η Αμερικανική Υπεροχή δώρον Θεού προς το «υπερούσιο» και «απαραίτητο έθνος»;

Η ρωσική κυβέρνηση εξέφρασε δημόσια την ανησυχία της ότι η Ρωσία έχει οριστεί ως στόχος στρατιωτικής επίθεσης. Όπως εγώ –αλλά όχι οι Τάϊμς της Ν. Υόρκης, η Ουάσιγκτον Ποστ, η το CNN- επεσήμανα, ο υπαρχηγός της ρωσικής στρατιωτικής διοίκησης επιχειρήσεων εξέφρασε δημόσια την ανησυχία του ότι η Ουάσιγκτον ετοιμάζει μιαν αιφνιδιαστική πυρηνική επίθεση εναντίον της Ρωσίας. Ο Πρόεδρος Πούτιν επέσυρε πρόσφατα την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουάσιγκτον πραγματοποιεί συλλογή ρωσικού DNA για ένα εργαστήριο ανάπτυξης όπλων της αμερικανικής αεροπορίας, γεγονός που σημαίνει την καλλιέργεια ενός βιολογικού όπλου ειδικής ρωσικής στόχευσης. Σε πλείστες περιπτώσεις η Ρωσία επέσυρε την προσοχή στις αμερικανικές και Νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις στα σύνορά της, παρά τις προηγούμενες διαβεβαιώσεις διαδοχικών αμερικανικών κυβερνήσεων πως αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ.

Θα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί δεν είναι το κύριο θέμα της δημόσιας και πολιτικής συζήτησης ότι η Ουάσιγκτον έχει πείσει την Ρωσία, μιαν πρωτεύουσα στρατιωτική και πυρηνική δύναμη, ότι πρόκειται να υποστεί επίθεση. Αντίθετα ακούμε για ποδοσφαιριστές που γονατίζουν για τον εθνικόν ύμνο, ψευδείς ειδήσεις για «ρωσικές υποκλοπές», για «σφαγή στο Λας Βέγκας κ.ο.κ.

Θα πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε για πόσο καιρό ακόμη η Ουάσιγκτον θα μας επιτρέπει να μεταδίδουμε, μέσω ιντερνέτ, τις πραγματικές ειδήσεις, αντί των ψεύτικών ειδήσεων που χρησιμοποιεί η Ουάσιγκτον για να ελέγχει τις εξηγήσεις. Η προσπάθεια του προέδρου της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών να καταλύσει την ουδετερότητα του Διαδικτύου και άλλες παράλληλες επιχειρήσεις δυσφήμησης των αντικειμενικών ειδήσεων ως ρωσικής προπαγάνδας υποδηλώνουν ότι η Ουάσιγκτον συμπέρανε πως για να πολεμήσει την Ρωσία η Ουάσιγκτον πρέπει να πολεμήσει και την αλήθεια.

Πηγή
paulcraigroberts.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου