''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

Φοιτητής της ΑΣΟΕΕ: Ζούμε υπό ένα είδος κατοχής που έχουν επιβάλει αναρχικοί «τρομοκράτες»

«Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι "λάθος"» αναφέρει χαρακτηριστικά ο 20χρονος
Την καταγγελία ενός φοιτητή της ΑΣΟΕΕ, που συνοδεύεται από φωτογραφίες που τράβηξε ο ίδιος στο εσωτερικό της σχολής του, κοντά στο «αναρχικό» στέκι, δημοσιεύει σήμερα ο δημοσιογράφος Δημήτρης Αλικάκος στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

O 20χρονος καταγγέλλει ότι οι φοιτητές ζουν σε ένα καθεστώς τρόμου που έχουν δημιουργήσει «αναρχικοί» στην ΑΣΟΕΕ, με απειλές για βία απέναντι σε οποιονδήποτε διαφωνεί μαζί τους.

«Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι "λάθος". Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο φοιτητής, εξηγώντας ότι η παρουσία των συγκεκριμένων ατόμων στη σχολή όχι μόνο παρεμποδίζει τη μελέτη όσων ενδιαφέρονται για το αντικείμενο σπουδών τους αλλά απειλεί και τη σωματική τους ακεραιότητα. Στις φωτογραφίες με τα γκράφιτι που τράβηξε ο φοιτητής μπορεί κανείς να δει συνθήματα που προτρέπουν σε βία κατά πρυτάνεων και αστυνομικών, «υμνώντας» την τρομοκρατία και τον μηδενισμό.

Δείτε παρακάτω το μήνυμα που έστειλε ο φοιτητής στον κ. Αλικάκο και την απάντηση του δημοσιογράφου.

«Γεια σας κύριε Αλικάκο, χθες τράβηξα αυτές τις φωτογραφίες από τον κάτω όροφο του κεντρικού κτηρίου της ΑΣΟΕΕ στην Πατησίων, εκεί που βρίσκεται το αναρχικό "στέκι" και εκεί που βρίσκονταν τα "γραφεία" των άλλων κομματοπαρατάξεων. Θέλω να τις δείτε γιατί είναι σοκαριστικές.

Δεν κρύβονται, το διαφημίζουν. Είναι τρομοκράτες. Οι φοιτητές είναι σα να βρισκόμαστε κάτω από ένα είδος κατοχής.1. Σύνηθες φαινόμενο είναι να βάζουν μουσική από τεράστια ηχεία στη διαπασών ακριβώς κάτω από τα παράθυρα της βιβλιοθήκης. Μια μέρα που είχα μάθημα είχα πάει τρεις φορές ζητώντας ευγενικά να χαμηλώσουν την ένταση, και τις τρεις όταν έφυγα το δυνάμωσαν, κοροϊδεύοντάς με ουσιαστικά. Μια άλλη φορά τους ρώτησα "μα άμα θέλω να διαβάσω στο πανεπιστήμιό μου;", επιδιώκοντας πάλι ευγενικά και εκτείνοντας το χέρι για κατανόηση, για να πάρω την απάντηση "δε θα διαβάσεις για 2 ώρες, έχουμε αγώνα και μοιράζουμε φυλλάδια". Αυτό γίνεται τακτικά και έχουν πάει και άλλοι να διαμαρτυρηθούν. Νιώθουμε ανασφάλεια και φόβο. Ανά πάσα στιγμή μπορούν να σε δείρουν αν πεις κάτι "λάθος". Δεν έχει υπάρξει περίπτωση που κάποιος από την παρέα να μην έχει πει "πιο σιγά" ώστε να μην μας ακούσουν τα "λάθος" αυτιά. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ελεύθερα.

2. Μια μέρα ήρθαν απλά βάλαν φωτιά σε ένα αντικείμενο και η κεντρική είσοδος έβγαζε καπνούς. Ο χώρος δε του κάτω ορόφου ήταν το χάος, αδιανόητο να κάνεις μάθημα εκτός αν ήσουν πολύ πολύ μακριά.3. Βλέπουμε ανθρώπους υπό την επήρεια ναρκωτικών μέσα στη σχολή. Ένας φίλος που σπάνια μιλάει μουπε σοκαρισμένος: "Βγήκα απτό εστιατόριο και απλά κάποιος πέθαινε ρε μπροστά μου, απλά πέθαινε, πέθαινε!". Και εγώ έχω δει αυτές τις μέρες άσχημες εικόνες και από τη μια φοβάμαι από την άλλη λυπάμαι, και πολλοί ακόμα συμφοιτητές μου. Αυτό το μέρος δεν είναι για να σπουδάσει φοιτητής.
Αυτά ένιωσα την ανάγκη να σας γράψω.»

Στα παραπάνω ο δημοσιογράφος απάντησε: «Ντρέπομαι παλικάρι μου. Ντρέπομαι και σου ζητώ συγγνώμη για την χώρα που σου παραδίδουμε. Αυτό που κάνεις, να σπουδάζεις κάτω από αυτές τις συνθήκες, είναι τιμή σου! Και ντροπή μας.»

http://www.protothema.gr/greece/article/737166/foititis-tis-asoee-zoume-upo-ena-eidos-katohis-pou-ehoun-epivalei-anarhikoi-tromokrates/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου