''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Εκτέλεση προς παραδειγματισμό για τους δολοφόνους των δύο Ρώσων στρατιωτικών που είχαν αρνηθεί να αποκηρύξουν την πίστη τους


Η μοίρα τους ήταν προδιαγεγραμμένη. Η ειδική μονάδα του συριακού στρατού, γνωστοί ως «ISIS Hunters» (Κυνηγοί των ISIS), πραγματοποίησαν καταδρομική επιχείριση για να εξοντώσουν τους τζιχαντιστές της οργάνωσης του ISIS που εκτέλεσαν τους δύο Ρώσους στρατιωτικούς που είχαν συλλάβει κοντά στην πόλη Αλ Μπουκαμάλ πριν δύο μήνες περίπου.

Είχαμε αναφέρει στο άρθρο μας Ο ISIS εκτέλεσε τους δύο Ρώσους ομήρους πολέμου: Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα τους μέχρι τέλους ότι οι δύο Ρώσοι μισθοφόροι, που πιάστηκαν αιχμάλωτοι στην ανατολική Συρία βρήκαν τραγικό θάνατο στα χέρια των τζιχαντιστών επειδή αρνήθηκαν να διαβάσουν δήλωση αποκήρυξης της χριστιανικής τους πίστης.

Εμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη και την πατρίδα τους.

Ο 39χρονος Ρομάν Ζαμπολότνι κι ο 38χρονος Γκριγκόρι Τσουρκάνου αρνήθηκαν να πουν στην κάμερα ότι ασπάζονται το Ισλάμ κι ότι προσχωρούν στις τάξεις του ISIS.

Οι δύο άνδρες πολεμούσαν για λογαριασμό της ιδιωτικής Ρωσικής μισθοφορικής εταιρείας Wagner Private Military Company όταν τους συνέλαβαν τζιχαντιστές κοντά στο τελευταίο μεγάλο προπύργιό τους στη Συρία, την πόλη Ντέιρ Εζόρ στα ανατολικά.

Το επίσημο πρακτορείο Amaq της τρομοκρατικής οργάνωσης είχε δώσει τότε στη δημοσιότητα βίντεο των δύο ομήρων.

«Είναι πολύ θλιβερό, αλλά κατά 99% ο Ρομάν Ζαμπολότνι δεν είναι πλέον ζωντανός, ούτε κι ο δεύτερος αιχμάλωτος», είπε ο Ρώσος βουλευτής Βίκτορ Βοντολάτσκι.

«Πριν γυριστεί αυτό το βίντεο, τους έδωσαν να διαβάσουν ένα κείμενο με το οποίο θα απέρριπταν την ορθόδοξη πίστη τους, την πατρίδα τους και θα έλεγχαν ότι είναι πλέον μουσουλμάνοι και ότι εντάσσονται στον ISIS. Έμειναν πιστοί στην ορθόδοξη πίστη τους και την πατρίδα τους μέχρι τέλους και γι’αυτό τους σκότωσαν αυτοί οι γκάνγκστερ», πρόσθεσε.

Είχαμε όμως τόνισε από τότε ότι οι «Κυνηγοί του ISIS», μια ειδική μονάδα που συστάθηκε από τη Ρωσία είχαν προειδοποιήσει με εκδίκηση τους τζιχαντιστές, με αργό και βασανιστικό θάνατο.

Ετσι, οι «Κυνηγοί των ISIS» όχι μόνο εντόπισαν την ομάδα των τζιχαντιστών αλλά και τους σκότωσαν όλους.

Στη συνέχεια ανάρτησαν τις φωτογραφίες με τους νεκρούς τζιχαντιστές.

250 τζιχαντιστές του ISIS είχαν συλλάβει στο on Hawijah Kate
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου