''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

«Βόμβα» Ερντογάν ζητά αναθεώρηση της συνθήκης της Λωζάνης

«Ο Αλέξης Τσίπρας μου υποσχέθηκε την έκδοση σε 15-20 ημέρες των οκτώ Τούρκων αξιωματικών», οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα με στρατιωτικό ελικόπτερο μετά το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016, δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μία ημέρα πριν από την επίσκεψή στην Ελλάδα.

Ο Τούρκος πρόεδρος επανήλθε και στο θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάνης, το οποίο έχει σημειώσει σε πολλές ομιλίες του και στο οποίο καθορίζεται το καθεστώς και τα σύνορα στο Αιγαίο.

«Πρώτα και κύρια, η Συνθήκη της Λωζάνης δεν περιλαμβάνει μόνο την Ελλάδα, αλλά ολόκληρη την περιοχή. Αφορά ολόκληρη την περιοχή και ακριβώς εξαιτίας αυτού, πιστεύω συγχρόνως ότι όλες οι συνθήκες χρειάζονται μία επικαιροποίηση. Και η Λωζάνη σύμφωνα με τα τελευταία γεγονότα, χρειάζεται επικαιροποίηση».

Σε ερώτηση του Αλέξη Παπαχελά για τα ελληνικά νησιά και τη σχετική του ομιλία, ο Τούρκος, πρόεδρος δήλωσε ότι δεν θυμάται ακριβώς τι είχε πει, τονίζοντας πως «όταν μιλάω για επικαιροποίηση των συνθηκών, μπορούμε να συζητήσουμε τα πάντα. Από το Α ως το Ω. Μπορεί η Ελλάδα να ενοχλείται με ορισμένα θέματα, με συγκεκριμένες προβλέψεις, αλλά μπορούμε να καθίσουμε κάτω και να συζητήσουμε.
Είναι φανερό ότι ο Τούρκος πρόεδρος επιχειρεί να βάλει στην ατζέντα των επίσημων συζητήσεων το θέμα της αναθεώρησης-επικαιροποίησης της Συνθήκης της Λωζάνης, φανερώνοντας τους σκοπούς της επίσκεψής του στην Ελλάδα.


http://www.eleftherostypos.gr/ellada/150134-ektakto-anatheorisi-tis-synthikis-tis-lozanis-zita-o-erntogan/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου