''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Αμερικανοί πράκτορες στα χέρια Ρώσων στο Χαλέπι – Τη μεγαλύτερη στρατιωτική νίκη στην ιστορία του πέτυχε ο συριακός Στρατός – Χαλέπι τέλος! – Επόμενη…στάση Ιντλίμπ!

Του Βασίλη Καπούλα
Την μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία του πετυχαίνει ο συριακός Στρατός.
Ο Στρατός ενώθηκε με τη φρουρά του Κάστρου και πέτυχε τη μεγάλη νίκη. Μια νίκη η οποία σφραγίζεται με την αιχμαλωσία Αμερικανών και δυτικών πρακτόρων που επιχειρούσαν στις περιοχές του Χαλεπίου. Μάλιστα οι συνομιλίες της τελευταίας στιγμής αποσκοπούσαν ακριβώς σε αυτό: να ανοίξει ένας διάδρομος διαφυγής. Οι ισλαμιστές επιβιβάζονται στα πράσινα λεωφορεία της ήττας και αποχωρούν προς Ινλίμπ.
H Aίγυπτος στέλνει και αυτή μονάδα Μηχανικού του Στρατού της.
Πάνω από το 85% του Χαλεπίου είναι στα χέρια του συριακού Στρατού. Οι Ρωσικές δυνάμεις είναι παντού: αποναρκοθετούν, μεταφέρουν τρόφιμα και ανθρωπιστική βοήθεια, πολεμούν, ρωσικά μαχητικά σφυροκοπούν. Tα βίντεο είναι αποκαλυπτικά. Οι κάτοικοι στη Παλιά Πόλη υποδέχονται ως ήρωες τον συριακό Στρατό.
Στις 6 Δεκεμβρίου ο συριακός Στρατός κατέλαβε τις γειτονιές Sheikh Lutfi, Marjah, Bab Al-Nayrab, Kadi Asker, Bab Al-Hadid. Στις 7 απελευθερώθηκε το Παλιό Χαλέπι και οι περιοχές βόρεια και ανατολικά του Κάστρου. Aομένει η περιοχή Sheikh Sa’eed.
Οι ισλαμιστές των οργανώσεων Jaish al-Fatah και Fatah Halab ανακοίνωσαν ότι είναι έτοιμοι να αποχωρήσουν από τη πόλη.
Μεγάλες ομάδες ισλαμιστών έχουν κιόλας παραδοθεί στον συριακό Στρατό.
Οι ισλαμιστές εκλιπαρούν για εκεχειρία 5 ημερών προκειμένου να αποσυρθούν λέγοντας πως 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και χρειάζονται περίθαλψη.
Παρόλ αυτά οι ΗΠΑ ενέκριναν την πώληση φορητών αντιαεροπορικών συστημάτων Manpads στους ισλαμιστές. Μια κίνηση η οποία δεν μπορεί πλέον να αντιστρέψει το τετελεσμένο γεγονός. Μόνο ως διαπραγματευτικό χαρτί για την απελευθέρωση των Αμερικανών μπορεί να χρησιμοποιηθεί.
Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη Μόσχα για μια συμφωνία η οποία θα παρέχει ασφαλές πέρασμα στους πράκτορες και τον επιχειρησιακό τους σύνδεσμό στην περιοχή, Balal Abdel Karim,ώστε να κινηθούν από το Ανατολικό Χαλέπι προς την Τουρκία μέσω του δρόμου Castillo.

 
 
 
Από: pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου