''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο, 23 Ιουλίου 2016

Μακελειό Μόναχο: Συνέπεσε χρονικά με την 5η αιματηρή επέτειο της επίθεσης του Μπρέιβικ στη Νορβηγία

Το σημερινό μακελειό στο Μόναχο συνέπεσε χρονικά με την 5η αιματηρή επέτειο του μακελειού στη Νορβηγία το 2011 με 77 νεκρούς. Σύμφωνα με όσα φώναζε ο ένας εκ των δραστών στην ταράτσα του εμπορικού κέντρου OEZ στην βαυαρική πόλη, πιστεύεται ότι είναι εξτρεμιστής καθώς φώναζε κατά των αλλοδαπών. Κάτι που δεν συνηθίζουν οι τζιχαντιστές. Και έτσι πολλοί στην Γερμανία, συνδέουν την μακελειό στο Μόναχο με όσα έκανε ο Μπρέιβικ σαν σήμερα το 2011 στη Νορβηγία.

Τότε, τον Ιούλιο του 2011, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ σκορπούσε τον πανικό στη Νορβηγία, σκοτώνοντας εν ψυχρώ 77 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους νέους που συμμετείχαν σε θερινή κατασκήνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος στο νησί Ουτόγια.

Στις 22 Ιουλίου του 2011, ο  Μπρέιβικ είχε πραγματοποιήσει την πρώτη επίθεση με βόμβα έξω από τα κυβερνητικά γραφεία στο Όσλο, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 8 άνθρωποι. Στην συνέχεια κατευθύνθηκε στο νησάκι Ουτόγια στην θερινή κατασκήνωση του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος, όπου άνοιξε αδιακρίτως πυρ σκοτώνοντας άλλους 69 ανθρώπους.

Στο μανιφέστο του που είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο πριν τα ειδεχθή του εγκλήματα, ο 35χρονος σήμερα Μπρέιβικ δήλωνε μεταξύ άλλων ότι οι πράξεις του αποτελούν μέρος της σταυροφορίας του ενάντια στην ισλαμοποίηση της Ευρώπης. Καθόλη την διάρκεια της δίκης, όχι μόνο δεν δήλωσε μετανοημένος, αλλά εμφανίστηκε περήφανος για το «έργο» του.
Η δίκη του ξεκίνησε στις 16 Απριλίου 2012 και ολοκληρώθηκε, με την απολογία του, στις 22 Ιουνίου του 2012. Στις 24 Αυγούστου 2012 το Επαρχιακό Δικαστήριο του Όσλο εξέδωσε την απόφασή του σύμφωνα με την οποία ο Μπρέιβικ κρίθηκε υγιής ψυχικά και ένοχος για τη δολοφονία 77 ανθρώπων.

Καταδικάστηκε σε 21 χρόνια φυλάκισης με τη μορφή προληπτικής κράτησης, σύμφωνα με την οποία θα εκτίσει την ελάχιστη υποχρεωτική 10ετή φυλάκιση, με περαιτέρω δυνατότητα επέκτασης της κράτησης για όσο διάστημα θεωρείται «κίνδυνος για την κοινωνία», κάτι που σημαίνει πως, πιθανότατα, θα παραμείνει στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής του.

Από: pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου