''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Απίστευτες ύβρεις του νέου προέδρου των Φιλιππίνων εναντίον των ''Καθολικών'' Επισκόπων

Απίστευτες ύβρεις του νέου προέδρου των Φιλιππίνων εναντίον των Καθολικών Επισκόπων
Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος των Φιλιππίνων, κεντροαριστερός - αριστερός Ρόντρίγκο Ντουτέρτε χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις ενάντια σε Επισκόπους της ''Καθολικής Εκκλησίας''.
Μεταξύ άλλων τους αποκάλεσε «διεφθαρμένους π... γιους» οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για το πρόβλημα υπερπληθυσμού της χώρας.

Ο κατηγορούμενος και ως λαϊκιστής νέος πρόεδρος της ασιατικής χώρας έχει αρχίσει αντιπαράθεση με την Εκκλησία για σειρά ζητημάτων, μεταξύ αυτών για τη θανατική ποινή και την αντισύλληψη.
Ο κ. Ντουτέρτε έχει προειδοποιήσει την Εκκλησία, η οποία έχει μακραίωνη παράδοση επιρροής στην πολιτική ζωή της χώρας, ότι η συντριπτική νίκη του στις προεδρικές εκλογές νωρίτερα μέσα στον Μάιο έδειξε ότι έχει μεγαλύτερη δύναμη σε σχέση με τους θρησκευτικούς αξιωματούχους και ότι θα τους αγνοήσει, προχωρώντας σε μέτρα για τον έλεγχο των γεννήσεων.
Οι δηλώσεις του νέου προέδρου έγιναν από την πόλη καταγωγής του, Νταβάο, το βράδυ της Δευτέρας.
Την ίδια απίστευτη έκφραση που χρησιμοποίησε για τους καθολικούς επισκόπους είχε χρησιμοποιήσει και κατά του πάπα Φραγκίσκου το 2015, σημειώνοντας ότι η επίσκεψή του είχε δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα κίνησης στη Μανίλα.
Η Καθολική Εκκλησία είχε συμβουλεύσει τους πιστούς να μην ψηφίσουν στις εκλογές τον «ηθικά κατακριτέο» υποψήφιο, χωρίς να κατονομάζουν τον κ. Ντουτέρτε.


Από  naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου