''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 27 Μαΐου 2016

Ανάστατο το ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής ταυτότητας» των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη

Ανάστατο το ΥΠΕΞ για τα περί «τουρκικής ταυτότητας» των μουσουλμάνων στη Δυτική Θράκη
 
Την έντονη αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η δημοσίευση πληροφοριών σε τουρκικές εφημερίδες για διενέργεια στη Σαμψούντα συνεδρίου με θέμα «Η τουρκική ταυτότητα των μουσουλμάνων της Δυτικής Θράκης», όπου μίλησε και ο ψευδομουφτής της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ.

Οι εφημερίδες Ηurriyiet και Μilliyet δημοσιοποίησαν στις ηλεκτρονικές εκδόσεις τους, δηλώσεις του Αχμέτ Μετέ ο οποίος επέκρινε τις πολιτικές ενσωμάτωσης της Ελλάδας, λέγοντας ότι είναι πολιτικές «διαίρει και βασίλευε» και σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι «οι μουσουλμάνοι της Θράκης υποφέρουν εδώ και εκατό χρόνια», όπως ανέφερε το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Κληθείς να σχολιάσει τα παραπάνω ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Ευστράτιος Ευθυμίου έκανε λόγο για «εμπρηστικές πρωτοβουλίες και δηλώσεις που αποσκοπούν στο να δημιουργήσουν κλίμα αναστάτωσης και αβεβαιότητας».
«Η Ελλάδα ακολουθεί πολιτική ισοπολιτείας και ισονομίας για όλους τους Έλληνες πολίτες ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εξασφαλίζοντάς τους ευημερία, αξιοπρέπεια και σεβασμό όλων των δικαιωμάτων τους», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ.
 «Απόδειξη τούτου είναι ότι η μουσουλμανική μειονότητα που διαβιεί στην Θράκη, απολαμβάνει πλήρως όλα τα δικαιώματά της και αναπτύσσεται απρόσκοπτα. Η ελληνική κυβέρνηση με σεβασμό στις επιμέρους ιδιαιτερότητες των μουσουλμάνων πολιτών της προβαίνει σε στοχευμένες δράσεις, ώστε να είναι όλοι σε θέση να επωφελούνται των ευκαιριών που προσφέρει η ελληνική Δημοκρατία εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης», κατέληξε.

Από

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου