''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

«Χριστιανική» Δύση: μάλλον προτιμά τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα από τον Άσαντ! Εικόνες από τις καταστροφές (ΦΩΤΟ)

«Χριστιανική» Δύση: μάλλον προτιμά τους τζιχαντιστές στην Παλμύρα από τον Άσαντ! Εικόνες από τις καταστροφές (ΦΩΤΟ)
 
του Γιώργου Θεοχάρη
Σε πρόσφατη συνέντευξή της, η εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε ότι η απελευθέρωση της Παλμύρας από τους τρομοκράτες της ISIS είναι ένα "game changer" στον αγώνα εναντίον αυτής της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Ταυτόχρονα στηλίτευσε την υποκριτική στάση της Δύσης, η οποία μπλόκαρε στο Συμβούλιο Ασφαλείας την έκδοση χαιρετισμού για την απελευθέρωση της πόλης και των αρχαιολογικών χώρων της, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν την ενδιαφέρει καθόλου ο σφαγιαζόμενος λαός της Συρίας, ούτε η απαλλαγή της από τους τρομοκράτες, αλλά μόνο τα στενά γεωπολιτικά και οικονομικά της συμφέροντα. Φυσικά δεν μιλάμε για το σύνολο του δυτικού κόσμου, όπου πληθαίνουν οι αντίθετες φωνές και πρωτοβουλίες, αλλά κυρίως για την ηγεσία του.
Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, η Ζαχάροβα δήλωσε ότι «οι ενέργειες των τρομοκρατών, οι οποίοι πωλούσαν τα κλεμμένα από την Παλμύρα αριστουργήματα στη μαύρη αγορά, πραγματοποιούσαν εκτελέσεις στο θέατρο, ανατίναξαν μερικά από τα αρχαία μνημεία της και φύτευσαν νάρκες στους αρχαιολογικούς χώρους της, δείχνουν για άλλη μια φορά ότι αυτοί δεν είναι αντιπολίτευση ... δεν έχουν ποτέ σχεδιάσει να ζήσουν στη Συρία, ούτε θεωρούν ότι είναι πατρίδα τους».
Η ίδια επίσης εξέφρασε την έκπληξή της για την «περιορισμένη αντίδραση αρκετών σημαινόντων μελών της διεθνούς κοινότητας για την επιστροφή της Παλμύρας υπό τον έλεγχο του Στρατού της Συρίας».
«Το μπλοκάρισμα ενός χαιρετισμού με την ευκαιρία της απελευθέρωσης της Παλμύρα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών είναι κάτι πρωτοφανές», είπε.
«Αυτό δείχνει ότι η Δύση δεν ασχολείται με την καταπολέμηση των τρομοκρατών στη Συρία και την απελευθέρωσή της από αυτούς, αλλά αποκλειστικά με την επιδίωξη των δικών της εγωιστικών πολιτικών συμφερόντων», πρόσθεσε.
Η Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η Ρωσία θα υπογράψει σύντομα μνημόνιο συμφωνίας με τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό (UNESCO) σχετικά με τη συνεργασία για την προστασία και αποκατάσταση των πολιτιστικών κειμηλίων στη Συρία.
Η ίδια αναμένει το μνημόνιο να υπογραφεί στο περιθώριο της επόμενης συνόδου της UNESCO, η οποία θα ξεκινήσει στο Παρίσι στις 4 Απριλίου.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν, παρουσιάζονται εικόνες από τις καταστροφές που προκάλεσαν οι τζιχαντιστές στην Παλμύρα.
0304palm (1).jpg
0304palm (2).jpg
0304palm (3).jpg
0304palm (4).jpg
0304palm (5).jpg
0304palm (6).jpg
0304palm (7).jpg
0304palm (8).jpg
0304palm (9).jpg
Από Tilegrafima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου