''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΕΟΣ ΜΑΣ Η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ

ΘΥΣΙΕΣ
 
"Ξέρω πως ποτέ δεν σημαδεύουν στα πόδια. Στο μυαλό είναι ο στόχος. Τον νου σου, ε;"

Παπαδόπουλος Θεόφιλος
δάσκαλος


Ολοένα και περισσότερο τον τελευταίο καιρό γίνεται κατανοητή η επίθεση που δέχεται, ιδιαίτερα, η παγκόσμια Ορθόδοξη πιστή εν Χριστώ κοινότητα. 
 Οι εχθροί της Πίστης μα και της Πατρίδας μας έχουν σπείρει εδώ και χρόνια τους σπόρους της ανομίας τους, δημιουργώντας ψεύτικα κοινωνικά, οικονομικά και πολιτικά ιδεολογικά κινήματα και θεωρίες, με απώτερο στόχο την ισοπέδωση κάθε αξίας και ορθής σκέψης, και τώρα πλέον είναι έτοιμοι να δρέψουν τους καρπούς των προσπαθειών τους.
Ειδικά για το Έθνος μας, η επίθεση που δέχεται αποτελεί αδιάσειστη απόδειξη ότι είναι το ισχυρότερο και τελευταίο ίσως προπύργιο στην προσπάθεια υποδούλωσης της ανθρωπότητας και ολοκληρωτικής καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και ελευθερίας.
Επιπλέον, είναι γεγονός ότι κατά καιρούς έχουν δημιουργηθεί κινήματα (πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, σύλλογοι) και έχουν εμφανιστεί άνθρωποι που, φαινομενικά τουλάχιστον, δηλώνουν ότι έχουν κατανοήσει τα σχέδια των “ισχυρών” και προτείνουν διάφορους τρόπους αντίδρασης στα άνομα αυτά σχέδια, άλλοτε με πειστικό τρόπο και άλλοτε όχι. Κάθε κίνημα όμως το οποίο δεν στηρίζεται στις υγιείς αξίες της Ορθοδοξίας είναι καταδικασμένο να αποτύχει, καθώς είναι δημιούργημα του ανθρώπου. Αντίθετα, ο Κύριός μας μάς έχει παραδώσει μέσω του Θείου Λόγου Του όλες τις αρχές και κανόνες που θα έπρεπε να διέπουν κάθε πτυχή της ζωής μας, με επιπλέον την “υπόσχεση” ότι θα συμπαρίσταται αρωγός σε κάθε προσπάθεια όλων όσων τηρούν το θέλημά του.
Όλο και πιο συχνά εκφράζονται απόψεις Ελλήνων που παραπέμπουν στην έκκληση για άμεση ενεργοποίηση κάθε μηχανισμού που θα μπορούσε να συμβάλει στην έξοδο από τα διάφορα προβλήματα που μαστίζουν την ελληνική κοινωνία. Όλο και πιο συχνά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με δημοσιεύματα που καλούν σε “εξέγερση”, μας μιλούν για αξίες και ιδανικά που έχουν ξεχαστεί από την καθημερινότητά μας, βροντοφωνάζουν τα προβλήματα της ελληνικής εκπαίδευσης (της πάλαι ποτέ παιδείας μας), καλούν σε αφύπνιση το Γένος, τον μέσο Έλληνα πολίτη. Όλοι συγκλίνουν στην άποψη ότι επιβάλλεται η άμεση εγρήγορση και ενεργοποίηση του Ελληνισμού για την σωτηρία της Πίστης και της Πατρίδος μας.
Επιτακτική ανάγκη είναι η ένωση όλων των πραγματικών Ορθοδόξων Ελλήνων, στηριζόμενοι στην αιώνια αλήθεια της Αγίας Γραφής, την οποία ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός μας πρόσφερε με την αγάπη Του, για τη δημιουργία ενός κινήματος Ορθοδόξων, για την προστασία αφενός της ελευθερίας των Ελλήνων, και αφετέρου της Ορθόδοξης Πίστης μας που δέχεται τόσα σκληρά χτυπήματα. Το αιώνιο σύνθημα “υπέρ Πίστεως και Πατρίδος” είναι καιρός να ξαναγίνει μέρος της ζωής μας και της σκέψης μας και ο φάρος που θα μας οδηγήσει στη νίκη, στη μάχη εναντίον των σκοτεινών δυνάμεων που επιθυμούν την ολοκληρωτική ταπείνωσή μας, με την βοήθεια του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και της Μητρός του Υπεραγίας Θεοτόκου.
Είναι απολύτως αναγκαία η έναρξη μιας συζήτησης για την οργάνωση ενός κινήματος με στόχο αφενός τη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την προστασία των Ελλήνων πολιτών, του θεσμού της οικογένειας, της Εκκλησίας και γενικότερα την προστασία της ζωής και αξιοπρέπειας κάθε ελεύθερου πολίτη, και αφετέρου την εμπλοκή με κάθε νόμιμο μέσο στην άσκηση της πολιτικής δραστηριότητας στη χώρα μας. Πρέπει να γίνει κατανοητό το γεγονός ότι κάθε προσπάθεια αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες με μέσα ανούσιων επαναστατικών κινήσεων και τραμπουκισμού, δεν μπορούν να προσφέρουν τίποτα περισσότερο από τη μείωση της οποιαδήποτε υγιούς αξίας και σκέψης που πιθανόν να διέπει την όποια πρωτοβουλία, ενώ η απαθέστατη στάση όλων μας απέναντι στις δυσκολίες που μας επιβάλλουν, προσφέρει μόνο περισσότερη άνεση στους εχθρούς μας να ολοκληρώσουν το καταστροφικό τους έργο.
Χρέος μας είναι να αντισταθούμε σθεναρά και με κάθε νόμιμο μέσο. Το σύνταγμα της Πατρίδος μας το επιβάλλει, η ηθική των Ελλήνων το επιβάλλει, η Πίστη μας στον Τριαδικό Θεό το επιβάλλει.

Από: pagoinia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου