''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015

Κένυα: Μουσουλμάνοι επιβάτες λεωφορείου προστάτεψαν με τα κορμιά τους Χριστιανούς από επίθεση της ισλαμιστικής Αλ Σεμπάμπ

Τις ζωές τους διακινδύνευσαν οι μουσουλμάνοι επιβάτες λεωφορείου στην Κένυα, αρνούμενοι να διαχωριστούν από τους χριστιανούς,
όπως απαίτησαν ισλαμιστές τρομοκράτες.

Η επίθεση συνέβη χθες όταν δέκα μαχητές της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ εισέβαλαν στο λεωφορείο στο βορά της Κένυας, χθες, απαιτώντας να διαχωριστούν οι επιβάτες σε μουσουλμάνους και χριστιανούς.
Όμως εκείνοι αρνήθηκαν και μάλιστα, σύμφωνα με τη Daily Mail, οι μουσουλμάνοι έδωσαν στους χριστιανούς συνεπιβάτες τους δικά τους  αξεσουάρ ρουχισμού ώστε να μην ξεχωρίζουν.
Πριν ένα χρόνο, μαχητές της Αλ Σεμπάμπ, που λειτουργεί ως παρακλάδι της Αλ Κάιντα στην ανατολική Αφρική, κατέλαβαν στην ίδια περιοχή λεωφορείο με προορισμό το Ναϊρόμπι και εκτέλεσαν 28 μη μουσουλμάνους επιβάτες.
Σύμφωνα με επιβάτη, οι τρομοκράτες εισέβαλαν στο λεωφορείο το οποίο  είχαν πρώτα «γαζώσει», σκοτώνοντας δύο ανθρώπους.
«Μείναμε όλοι μαζί. Οι ένοπλοι απείλησαν να μας σκοτώσουν αλλά εμείς αρνηθήκαμε και προστατεύσαμε τους αδελφούς και τις αδελφές μας. Τελικά τα παράτησαν κι έφυγαν αλλά προειδοποίησαν πως θα επιστρέψουν».
Σε παλαιότερες επιθέσεις της η Αλ Σεμπάμπ έχει σκοτώσει αδιακρίτως μουσουλμάνους και μη. 
Από: pronews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου