''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Το Ιράκ ζήτησε από την Ρωσία να επεκτείνει στο έδαφός του τους βομβαρδισμούς κατά του ISIL!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΟΛΟΙ ΖΗΤΟΥΝ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠO ΤΟΥΣ ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΡΩΣΙΚΩΝ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΩΝ
Ο πρωθυπουργός του Ιράκ  Χάιντερ Αλ Αμπάντι χήτησε πριν από λίγο από την Ρωσία να επεκτείνει να αεροπορικά κτυπήματα κατά του ISIL και στο έδαφος του Ιράκ κάτι που αν συμβεί θα σημαίνει ότι η Ρωσία πλέον ανλαμβάνει την προστασία μερικών από των βασικότερων πετρελαϊκών κοιτασμάτων παγκοσμίως, που βρίσκονται στο έδαφος του Ιράκ.
 
Συγκεκριμένα τόνισε ότι "Το Ιράκ θα καλωσόριζε ρωσικά αεροπορικά πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους στο ιρακινό έδαφος , ενώ πρόσθεσε ότι ¨"Ανταλλάσσει πληροφορίες με τη Συρία και τη Ρωσία σχετικά με τους τζιχαντιστές".
 
Ο όγκος των πληροφοριών τις οποίες λαμβάνει η κυβέρνηση του Ιράκ τόσο από την κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας, όσο και από τη Ρωσία, σε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, είναι «τεράστιος», κατέληξε ο κ. Αμπάντι.
 
Πριν λίγο αεροσκάφη Su-24M2 βομβάρισαν εκ νέου στόχους του FSA και των ισλαμιστών στην βόρεια και νότια Συρία και πιο συγκεκριμένα στις πόλεις Rastan και Talbisah στην επαρχία Homs, στις πόλεις Ltamenah, Tal Wasit, Mansoura και Kafr Zita στην επαρχία Hama, στα χωριά Ghamam, Bani Zayd και Deir Hanna στην επαρχία Latakia και στην πόλη Aqarbs στην επαρχία Dara’a. Τα ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν το αρχηγείο της οργάνωσης Tajammu al-Izzah στην πόλη Ltamenah βόρεια της πόλης Hama, προκαλώντας έντονο προβληματισμό στην διεθνή κοινότητα αφού η συγκεκριμένη οργάνωση βρίσκεται υπό την σκέπη του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» και υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ οι οποίες την εξοπλίζουν με αντιαρματικούς πυραύλους BGM-71 TOW.
Παράλληλα με τους βομβαρδισμούς στην πόλη Ltamenah οι Ρώσοι έπληξαν στόχους στον θύλακα που ελέγχει ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός γύρω από τις πόλεις Rastan και Talbisah βόρεια της πόλης Homs.
Επιπλέον τα Su-24M2 έπληξαν στόχους στα χωριά Ghamam, Bani Zayd και Deir Hanna στην επαρχία Latakia τα οποία βρίσκονται κοντά στην γραμμή που οριοθετεί τις περιοχές που οι ισλαμιστές της Al Nusra κατέλαβαν την Άνοιξη του 2014.
Τέλος ρωσικά βομβαρδιστικά έπληξαν αρχηγείο της 24ης Μεραρχίας του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» στην επαρχία Dara’a.

makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου