''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Ο Ερντογάν μετράει μέρες προ του… Κουρδιστάν

Που θα οδηγήσει το λουτρό αίματος στην Τουρκία

Του Γιάννη Ντάσκα

Είμαστε πολύ επιφυλακτικοί απο την πρώτη στιγμή του λουτρού αίματος στην Τουρκία.
Οπως γνωρίζετε γράψαμε και στην έντυπη εφημερίδα(ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ) ότι και στην Τουρκία οι Κούρδοι βρίσκονται στην αιματηρή διαδικασία της δημιουργίας αυτόνομου κουρδικού κράτους και στην Τουρκία.Το τουρκικό Κουρδιστάν θα ενωθεί με το συριακό και το Ιρακινό και θα ολοκληρωθεί η δημιουργία νέου κράτους στην περιοχή,με το οποίο η Ελλάδα θα πρέπει να έχει προνομιακά καλές σχέσεις για να σβήσει και την ντροπή και την προδοσία του Οτσαλάν.
Πιο κάτω θα διαβάσετε τη δήλωση που μας έκανε ο εκπρόσωπος των Κούρδων στην Ελλάδα κ.Ιμπραήμ Μουσλέμ για την αυτονομία που έχουν επιτύχει «ντε φάκτο» οι Κούρδοι σε 10 περιοχές και πόλεις της Τουρκίας.
Η επιφυλακτικότητά μας εκπορεύεται απο το ποιοί έχουν συμφέρον στην εκατόμβη νεκρών και ποιά θα είναι η κατάληξη.

Αρχίζοντας απο το τελευταιο,όπως είπαμε και χθες στην ραδιοφωνική εκπομπή(90,6) θεωρούμε ότι ο Ερντογάν μετράει μέρες στην ηγεσία της Τουρκίας,έστω και αν οι μέρες είναι τελικά μήνες.

Αν συνεχισθεί η εκατόμβη νεκρών τότε είναι βεβαιο ότι θα γίνει της…Αιγύπτου και ο στρατός,όπως και στην περίπτωση του Μόρσι(αδελφού του Ερντογαν) θα κλείσει τον Ερντογάν για πολλά χρόνια φυλακή αποκαλύπτοντας παράλληλα και φοβερά οικονομικά σκάνδαλα με πρώτο το διαβόητο «παλάτι» στην Αγκυρα….

Επομένως ο Ερντογάν δεν φαίνεται να έχει λόγους να δημιουργήσει εκείνος την εκατόμβη.Είχε όμως την αφροσύνη να ανοίξει τον ασκό και τα φίδια να έχουν κατακλύσει την περιοχή. Η σιωπή του απο την ημέρα της τραγωδίας είναι μάλλον εξηγήσιμη με αυτή την προοπτική.

Ο Κούρδος ηγέτης Ντεμιρτάς είπε χθες ότι «το κράτος της Τουρκίας επιτίθεται στο λαό» και είχε τη βάση αφού τα θύματα είναι αποκλειστικά Κούρδοι και φιλειρηνιστές της Τουρκίας.

Ο βομβιστής αυτοκτονίας λέγεται ότι είναι αδελφός εκείνου που ανατινάχθηκε στην κουρδική πόλη Σουρντούζ πριν λίγο καιρό σκοτώνοντας και εκεί δεκάδες.Λέγεται ότι υποκινούνται απο το (σουνιτικής κατεύθυνσης)ισλαμικό κράτος.

Μεταξύ των σουνιτών του Αιγύπτιου Μόρσι,των σουνιτών του Ερντογάν και του Ισλαμικού Κράτους είναι δύσκολο να βρει κάποιος ποιοί δρουν με συνείδηση του τι ακριβώς υπηρετούν και που στοχεύουν.

Η παρέμβαση της Ρωσίας οριστικοποιεί την παρουσία της και την δημιουργία ενός κρατιδίου ,εντός της παλαιάς Συρίας,το οποίο θα έχει ηγέτη τον πρόεδρο-δικτάτορα Ασαντ.Ταυτόχρονα η Ρωσία δημιουργεί νέα δεδομένα έναντι της Τουρκίας και για την περίοδο κατά την οποία τον Ερντογάν θα διαδεχθεί ο στρατός η μία κοσμική κυβέρνηση με τον στρατό στήριγμα,όπως πριν τον Ερντογάν.

Το ισλαμικό κράτος θα παραμείνει ως ανεξάρτητη οντότητα;

Είναι χρήσιμο για την πολιτική εκμετάλλευσης των πετρελαίων στην περιοχή;

Μάλλον είναι.Επομένως η δημιουργία του με την αφανή συνδρομή μυστικών υπηρεσιών απο τις ΗΠΑ και τη Δύση είχε στόχευση,έστω και αν περιοριστεί στη συνέχεια η παρουσία του.

Το «Ισλαμικό Κράτος» είναι στελεχωμένο απο πρόσωπα τα οποία εύκολα χειραγωγούνται απο μυστικές υπηρεσιες,ακόμα και όταν διατάσσονται να αυτοκτονήσουν μέσα σε κόσμο,΄ωστε να σκοτώσουν και πολλούς «απίστους».Ούτε που φαντάζονται,ούτε που νοιάζονται απο που προέρχεται εν τέλει η εντολή-επιθυμία «να πάνε στον Αλλάχ έχοντας κάνει το καθήκον τους»,δηλαδή έχοντας σκοτώσει.

Ο Ερντογάν έδινε την εντύπωση πανέξυπνου ηγέτη στο ξεκίνημα.

Η σιωπή του δείχνει ότι τώρα προβληματίζεται πολύ για την ευφυία του και την τελική τύχη του και δεν θεωρεί απίθανο να ανατιναχτεί ο ίδιος απο Κούρδους μαχητές ή να παρέμβει ο Στρατός ,να τον φυλακίσει και να τον δικάσει για την σταθερότητα της Τουρκίας.

Αυτό το έβλεπαν ως τελική κατάληξη πλείστοι όσοι,όταν ο Ερντογάν θεωρούσε τον εαυτό του τόσο ισχυρό,ώστε να κουνάει το δάχτυλο περιφρονητικάσε δυτικούς ηγέτες και να χλευάζει σε δημόσια συνάντητη τον πρόεδρο του Ισραήλ…

Πίστευε οτι με αυτά δεν πάει πιο κοντά στην έξοδο ,αλλάότι σταθεροποιείται ως ηγέτης των μουσουλμάνων εναντίον του Ισραήλ και της Δύσης.

ntokoumenta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου