''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ

pegasus_LARGE_t_1041_106289234
Της έταξαν να την κάνουν «χρυσή» για να γίνει Τουρκάλα. Ο λόγος για την Ελληνίδα αθλήτρια της ξιφασκίας, Βάσως Βουγιούκα.

Η Τουρκική Ολυμπιακή Επιτροπή είχε επικοινωνήσει με τον προπονητή της 26χρονης για πρώτη επαφή ώστε να «κάνει δική» της την Ελληνίδα ξιφομάχο.
Αξιωματούχοι του τουρκικού αθλητισμού την προσέγγισαν κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στην Αθήνα, σύμφωνα με την ίδια την αθλήτρια. Οι ίδιες πληροφορίες τονίζουν ότι το ποσό που της προτάθηκε για την αλλαγή εθνικότητας ήταν πάνω από 500.000 ευρώ το χρόνο.
Για να ολοκληρωθεί η αλλαγή εθνικότητας, έπρεπε να συναινέσει και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, όμως το θέμα δεν έμελλε να φτάσει μέχρι εκεί, καθώς η αθλήτρια αρνήθηκε την πρόταση.
«Αν ανέβω στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, θα ήθελα να ακούω τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας», δήλωσε η Βάσω Βουγιούκα
Συγκεκριμένα σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό ΕΓΩ!, όπου μίλησε για το δύσκολο  άθλημα που υπηρετεί και την επιλογή της να το ακολουθήσει και για τις προτάσεις που την έφεραν σε δύσκολη θέση, αναφέρθηκε στην πρόταση που δέχτηκε από την Τουρκία, ν΄απαρνηθεί την Ελλάδα και ν’αλλάξει εθνικότητα:
«Ναι, είναι αλήθεια αυτό. Μου πρότειναν οι Τούρκοι να αλλάξω εθνικότητα και να αγωνιστώ για  την  χώρα τους, αλλά αρνήθηκα», είπε.
Σύμφωνα με την ίδια αυτό είναι δυνατόν να γίνει εφόσον κάνεις «λευκό» γάμο ή εάν υπάρξει συμφωνία ανάμεσα στις δύο εθνικές συνομοσπονδίες. Η αθλήτρια όμως δεν θέλησε να μπει σε καμία από τις πιο πάνω διαδικασίες.
Συνεχίζοντας αποκάλυψε πως αυτό την έκανε να νιώσει περίεργα, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει και στην Ελλάδα όπου είχαμε πολλές ελληνοποιήσεις ξένων αθλητών.
Τέλος, η Βασιλική Βουγιούκα εξήγησε ότι δεν διατηρεί κανένα ιδιαίτερο δεσμό με την Τουρκία, λέγοντας: «Απλά με εκτιμούσαν πολύ ως αθλήτρια και με είχαν παρακολουθήσει σε αρκετούς αγώνες».
Η Βασιλική Βουγιούκα πήρε το χάλκινο μετάλλιο από το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ξιφασκίας κάτω των 20 ετών το 2004. Κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο Σπάθης Γυναικών στη Βουδαπέστη, το 2010. Ανακηρύχθηκε ολυμπιονίκης ανεβαίνοντας στην 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Επέστρεψε με αργυρό μετάλλιο από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 στο Ζαγκρεμπ. Φέτος το καλοκαίρι (14.7.2015) κατέκτησε την 6η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ξιφασκίας.

Από: pagoinia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου