''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015

«Ήρθε η ώρα» των Κινέζων! Κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη θα αποσταλούν στο αεροδρόμιο της Λατάκεια

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων και χωρών Κ.Α.Κ )

Όπως γνωστό από όλα τα διεθνή ΜMΕ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη «σφυροκόπησαν» τους Τζιχαντιστές σε εφαρμογή του ρωσικού σχεδίου για την πλήρη «εξουδετέρωση τους». Στις επιχειρήσεις αυτές οι Ρώσοι έχουν δημιουργήσει μια «δική τους συμμαχία» από την Κίνα το Ιράν και την Χεζμπολάχ.

Οι τελευταίες ειδήσεις που έρχονται από την περιοχή αυτή είναι ότι κινεζικά μαχητικά αεροσκάφη θα κάνουν πιθανότατα την εμφάνιση τους πάνω από τον συριακό εναέριο χώρο. Η παρουσία της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας θα σηματοδοτήσει την απαρχή της κινεζικής ηγεμονίας παγκοσμίως μετά από πολλούς αιώνες.

Συριακά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η άφιξη των κινεζικών πολεμικών πλοίων στο λιμάνι της Ταρτούς θα ενισχύσει την ομάδα των χωρών της « Ανατολικής Συμμαχίας» εναντίον του ισλαμικού στρατού που προς το παρόν εντός του συριακού εδάφους εκπροσωπείται από τους Ρώσους , οι οποίοι έχουν ήδη εγκατασταθεί στις δυτικές περιοχές της Συρίας.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τους Ρώσους συμμάχους τους, οι Κινέζοι είναι πολύ νωρίς να αποστείλουν μονάδες Πεζοναυτών για ανάπτυξη σε όλη τη χώρα. Αντ “αυτού, η Κίνα θα στείλει μαχητικά αεροσκάφη στο διεθνές αεροδρόμιο «Bassar Al-Assad», τα οποία θα ενταχθούν στις πολεμικές μοίρες της ρωσικής και της συριακής Πολεμικής Αεροπορίας , ανέφεραν έγκυρες αραβικές πηγές.

Την ίδια στιγμή «ετοιμάζεται» πυρετωδώς το αεροδρόμιο Jableh κοντά Λατάκεια για να χρησιμοποιηθεί ως αεροπορική βάση από Ρωσία και Κίνα, τονίζει ο ρωσικός τύπος .

Σύμφωνα με έναν ανώτερο αξιωματικό του Συριακού Στρατού, από σήμερα καθορίστηκε και υλοποιήθηκε η «διασπορά» των συριακών μαχητικών εκτός της αεροπορικής βάσης στην Λατάκεια , η οποία ουσιαστικά χρησιμοποιείται από την Ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Τα συριακά μαχητικά μεταστάθμευσαν σε άλλα αεροδρόμια στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την εμφάνιση μαχητικών αεροσκαφών της κινεζικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Υπενθυμίζουμε ότι στις ακτές της Συρίας, ευρίσκεται το κινεζικό αεροπλανοφόρο «Liaoning» (Liaoning-CV-16), το οποίο συνοδεύεται από καταδρομικό κατευθυνόμενων πυραύλων και διάφορα άλλα πολεμικά πλοία.

Αυτό αλλάζει ριζικά ολόκληρη την γεωπολιτική κατάσταση στην Μέση Ανατολή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες «χάνουν» την πρωτοβουλία στην Μέση Ανατολή. Η Ρωσία μαζί με την Κίνα εμφανίζονται ως οι δυνάμεις που θα δώσουν «λύση» και οριστικό τέλος στην ύπαρξη του ισλαμικού στρατού, τόνισε ο επικεφαλής της Διεθνούς Επιτροπής του Συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας, Konstantin Kosachev.

Ο ίδιος τόνισε ότι αυτή την στιγμή η προσοχή όλου του κόσμου έχει επικεντρωθεί στην κατάσταση στην Συρία.

Ο Kosachev είπε ότι η μόνη χερσαία ένοπλη δύναμη που μάχεται πραγματικά με το «ισλαμικό κράτος» είναι ο συριακός στρατός.

Ως εκ τούτου, προσθέτει, η μόνη αποτελεσματική λύση έρχεται με την χρήση μαχητικών αεροσκαφών και ο συντονισμός μεταξύ του «εδάφους» και του «αέρα» με το συριακό στρατό.

«Η μόνη χώρα που είναι έτοιμη για τον συντονισμό αυτόν και την εφαρμογή ενός ρεαλιστικού σχεδίου είναι η Ρωσία. Αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για μια επιτυχημένη επιχείρηση», είπε ο Kosachev.

Η εμφάνιση των ρωσικών και των κινεζικών ενόπλων δυνάμεων επί συριακού εδάφους, σηματοδοτεί με μια γεωπολιτική «στροφή» στην παγκόσμια ιστορία. Τα πάντα αλλάζουν και «αχνοφαίνεται» η εμφάνιση εντός άλλου αντιπάλου δέους απέναντι στο ΝΑΤΟ.

pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου