''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Φρίκη! Τιμοκατάλογος για Χριστιανές και Yazidi από τον ISIS!(ΦΩΤΟ)

Φρίκη! Τιμοκατάλογος για Χριστιανές και Yazidi από τον ISIS!(ΦΩΤΟ)
Ένας «τιμοκατάλογος» για γυναίκες των κοινοτήτων Yazidi και Χριστιανών διαφόρων ηλικιών γραμμένος από τον λεγόμενο Ισλαμικό Κράτος (IS), επιβεβαιώθηκε ως γνήσιος από μια υπάλληλο του ΟΗΕ που επισκέφθηκε το Ιράκ και σκόρπισε φρίκη παγκοσμίως!

Η Zαινάμπ Μπακούρα, Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για τη σεξουαλική βία αποκάλυψε ότι είχε δει τη λίστα λεπτομερώς. Σε αυτήν αναφέρονται τα ποσά για τα κορίτσια και τις μεγαλύτερες γυναίκες. Πόσο δηλαδή άξιζαν ως σκλάβοι κατά την πώλησή τους από την τρομοκρατική οργάνωση.
Ο κατάλογος, που εμφανίστηκε πέρυσι για πρώτη φορά, περιλαμβάνει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το πόσο οι γυναίκες αξίζουν, πόσο τα παιδιά και οι νέες.
Το έγγραφο είχε αρχικά απορριφθεί ως πλαστό από αντι-εξτρεμιστικό think-tank του Ιδρύματος Quilliam – ενδεχομένως προπαγάνδα από μια αντίπαλη ομάδα – αλλά μετά την επίσκεψη στην περιοχή, η Μπακούρα πιστεύει ότι είναι γνήσιο.
Μιλώντας στο Bloomberg, η Μπακούρα περιέγραψε το τρομακτικό εμπόριο σκλάβων από το ISIS, λέγοντας ότι τα κορίτσια ήταν “περιφέρομενα σαν βαρέλια βενζίνης».
Είπε χαρακτηριστικά: “Ένα κορίτσι μπορεί να αγοράζεται και πωλείται από πέντε ή έξι διαφορετικούς άντρες.Μερικές φορές οι μαχητές πωλούν τα κορίτσια πίσω στις οικογένειές τους για χιλιάδες δολάρια λύτρα.”
Οι γυναίκες και τα παιδιά από τη θρησκευτική μειονότητα στο βόρειο Ιράκ έχουν υποβληθεί σε φρικιαστικές δοκιμασίες.
Ιστορίες από τους επιζώντες αποκαλύπτουν ένα οργανωμένο σύστημα για την απαγωγή των γυναικών από τα σπίτια τους , υποβολή τους σε ξυλοδαρμούς, ηλεκτροπληξία, βιασμός και άλλες μορφές σεξουαλικής βίας, καθώς και αναγκαστικό εξισλαμισμό και του εξαναγκασμού σε γάμο.
Δείτε και τη σχετική λίστα:

 

Από  dotnews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου