''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε γυναίκες και παιδιά σε χωριό στη Συρία


Το Ισλαμικό Κράτος αποκεφάλισε γυναίκες και παιδιά σε χωριό στη Συρία
 Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έκαναν επιδρομή στο χωριό Μαζάουμπε στην κεντρική Συρία, όπου και αποκεφάλισαν 37 χωρικούς μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά.

Ο πληθυσμός του συγκεκριμένου χωριού αποτελείται από Σουνίτες, Αλεβίτες και Ισμαηλίτες. Αλεβίτες και Ισμαηλίτες, παρακλάδια του σιιτικού ισλάμ, κοινωνίες προοδευτικές και κοσμικές (οι Αλεβίτες μάλιστα έχουν αναγνωριστεί στη Γερμανία ως ξεχωριστή θρησκεία), θεωρούνται θανάσιμοι εχθροί από το Ισλαμικό Κράτος.
Να σημειωθεί εδώ ότι και η οικογένεια Άσαντ, που κυβερνά τη Συρία, είναι Αλεβίτες. Οι Αλεβίτες έχουν πολλά κοινά με τον νεοπλατωνισμό και τιμούν την Παναγιά αλλά και τον Άγιο Γεώργιο. Θεωρούνται «απομεινάρια» των γνωστικών και νεοπλατωνικών στοών της Μέσης Ανατολής που εξισλαμίστηκαν επιφανειακά, δημιουργώντας στη συνέχεια μέσα στο Ισλάμ τη δική τους τάση.
Αλεβίτες είναι και πολλοί Έλληνες μουσουλμάνοι στη Θράκη. Οι Αλεβίτες δεν έχουν τζαμιά αλλά τους λεγόμενους «οίκους συναθροίσεως», πιστεύουν στην ισότητα των δύο φύλων, στη θρησκευτική ελευθερία, στη μονογαμία και τιμούν την εργασία.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος πραγματοποίησε την Τρίτη επιδρομή εναντίον του χωριού Μαζάουμπε. Σύμφωνα με έναν τελευταίο απολογισμό εκτέλεσαν πυροβολώντας, καίγοντας και αποκεφαλίζοντας τουλάχιστον 37 ανθρώπους, περιλαμβανομένων γυναικών και παιδιών, όπως δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.
Μία επίσημη πηγή ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 48 και 21 τραυματίες στην επίθεση στο Μαζάουμπε, ανατολικά της Χάμα. Η ίδια πηγή υποστήριξε ότι η επίθεση απωθήθηκε.


Από  tribune

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου