''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Σε μία πατρίδα που ο καθένας είναι υπερβολικά απασχολημένος στο να βγάλει τα μάτια του γείτονα, να φθονήσει την επιτυχία ή την ποιότητα του αδελφού του.

Την Ρωμιοσύνη…την καταντήσαμε ένα λησμονημένο όνειρο που τρέφει μονάχα την ιστορική μας κενοδοξία.
  π.Διονύσιος Ταμπάκης-Ναύπλιον
 
ΟΠΩΣ ΕΝΑ ΑΝΘΟΣ που ξεπετιέται και ανθίζει γρήγορα είναι καταδικασμένο να γεράσει και πρόωρα ,έτσι μου φαίνεται ότι και ο ένδοξος Ελληνορθόδοξος πολιτισμός που βιάστηκε να γεννηθεί γρήγορα σε τούτον το κόσμο, όταν άλλοι λαοί κοιμόντουσαν στους βούρκους , τούτος ο πολιτισμός που μετρά αιώνες αμέτρητους, έχει καταδικαστεί από την δική μας σύγχρονη βαρβαρότητα σε μαρασμό και θάνατο.
Την Ορθοδοξία μας πια, από ένα βίωμα και υφάδι υπαρξιακό, που γέννησε τους Μεγάλους Πατέρες, Ασκητές και Μεγαλομάρτυρες, την καταντήσαμε πια ένα ιδεολόγημα και στοχασμό, φυλακισμένο μέσα στις χάρτινες σελίδες των βιβλίων που αποθηκεύσαμε στην σκονισμένη μας βιβλιοθήκη.
Την Ελληνική μας ιστορία του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Μεγ.Αλεξάνδρου την κάναμε μία παλιόψαθα , κουρέλι και αποσπούγγι των όλων των λαών της γης , χώρα των νταβατζίδων , της πολιτιστικής γυφτιάς και ανθρώπινης μιζέριας.
Την Ρωμιοσύνη που γέννησε τους Μακρυγιάννηδες , τους Νικηταράδες τους Παπαδιαμάντηδες …την καταντήσαμε ένα λησμονημένο όνειρο που τρέφει μονάχα την ιστορική μας κενοδοξία, ως πολίτες πλέον της νεοελληνικής καφρίλας , ρουφιανιάς , παλιανθρωπιάς ,παρακμής και βαρβαρότητας.
Σε μία Ελλάδα ευσεβών Ορθοδόξων χριστιανών που ο κάθε ένας δολοφονεί με χιλιάδες ύπουλα όπλα τον διπλανό του.Σε μία πατρίδα που ο καθένας είναι υπερβολικά απασχολημένος στο να βγάλει τα μάτια του γείτονα, να φθονήσει την επιτυχία ή την ποιότητα του αδελφού του. (πρόσφατα μάλιστα έμαθα ότι συσσίτιο που έτρεφε για πολλά χρόνια εκατοντάδες πεινασμένους κοντεύει να κλείσει, έπειτα από καταγγελία ευλαβούς Έλληνος Ορθοδόξου Χριστιανού).
Σε μία πατρίδα που δεν έχεις πια μέρος να σταθείς, (για δε τον
Θρησκευτικό χώρο άστα…ίσως να απογοητευθείς και να αλλαξοπιστήσεις !)

Σε αυτήν λοιπόν την πάλη μεταξύ των δύο αιωνίων αντιπάλων του νου και του κτήνους, του πολιτισμού και της βαρβαρότητας, εμείς απλώς αλλάξαμε στρατόπεδο.
Και από Ορθόδοξοι Έλληνες μεταλλαχθήκαμε σε Αιρετίζοντες Βαρβάρους!

π.Διονύσιος Ταμπάκης-Ναύπλιον
 
Από: ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου