''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014

Κουρδιστάν: Γέμισαν οι εκκλησίες από τους πρόσφυγες

Κουρδιστάν: Γέμισαν οι εκκλησίες από τους πρόσφυγες
Η εκκλησία του Αγίου Ιωσήφ, στην περιοχή των χριστιανών Χαλδαίων Ασσυρίων, Αϊνκάουα, στην Ερμπίλ έχει γεμίσει από πρόσφυγες.
Υπενθυμίζεται ότι 100 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τις χριστιανικές πόλεις και χωριά που βρίσκονται μεταξύ της Ερμπίλ και του προπυργίου του «Ισλαμικού Κράτους», Μοσούλη.
Πολλοί από αυτούς ήρθαν στην συνοικία Αϊνκάουα για να βρουν καταφύγιο στις εκκλησίες, στις αθλητικές εγκαταστάσεις, στα σχολεία.

Οι άνδρες και οι γυναίκες με τα παιδιά παραμένουν μέσα στο ναό του Αγίου Ιωσήφ, προκειμένου κάπου να βρουν σκιά, αφού η θερμοκρασία, σήμερα, ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Τους έχει χορηγηθεί κρύο νερό σε μπουκάλια και τα παιδιά παίζουν στο σιντριβάνι της εκκλησίας. Αν και έχουν παραλάβει στρώματα, πολλοί χριστιανοί, κυρίως άνδρες, κοιμούνται στο γρασίδι, στον περίβολο της εκκλησίας.
Οι χριστιανοί φοβούνται το «Ισλαμικό Κράτος» αφού οι τρομοκράτες τους είπαν να ασπασθούν το Ισλάμ ή θα πεθάνουν.
Όταν οι χριστιανοί αποφάσισαν να εγκαταλείψουν την πόλη, έπεσαν θύμα ληστειών και έχασαν χρήματα και χρυσό, κινητά τηλέφωνα και αυτοκίνητα, ακόμη και στα σημεία ελέγχου.
Ο πρόσφυγες ανησυχούν για τις γυναίκες που απήχθησαν από τους τζιχαντιστές, αφού σκότωσαν πρώτα τους άνδρες τους. Παρόμοια φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στους Γαζήδες που αναγκάστηκαν και αυτοί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
«Ακόμη και εάν η κατάσταση βελτιωθεί, δεν θέλουμε να πάμε πίσω», είπε ο Φαντέλ Γιούσεφ, ο οποίος διέφυγε με τη γυναίκα και τα παιδιά του στην Ερμπίλ και ο οποίος βρίσκεται υπό φαρμακευτική αγωγή εξ αιτίας του άγχους, από τους εθελοντές της εκκλησίας.
«Οι Μουσουλμάνοι μισούν τους Χριστιανούς», είπε. «Αυτοί έχουν το δικαίωμα να μας σκοτώνουν, οι Χριστιανοί δεν έχουν κανένα δικαίωμα», είπε ο Γιούσεφ, σύμφωνα το δημοσίευμα του Ερμπίλ.

Από  echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου