''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Κοινό ιφτάρ του δήμου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό που έχει αλυτρωτικές βλέψεις!

Κοινό ιφτάρ του δήμου Θεσσαλονίκης με τον υπουργό που έχει αλυτρωτικές βλέψεις!
Ο Τούρκος υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου ανακοίνωσε πως την Τρίτη 22 Ιουλίου θα οργανώσουν από κοινού με τον δήμο Θεσσαλονίκης ένα ιφτάρ
Ο υπουργός υγείας Μεχμέτ Μουεζίνογλου σε δήλωση του είπε πως ¨Στις 22 Ιουλίου κάνοντας μια αρχή στην Θεσσαλονίκη, θα παραθέσουμε ένα ιφτάρ για τους μουσουλμάνους αδερφούς μας και θα συναντηθούμε μαζί τους. Με την στήριξη του δήμου Θεσσαλονίκης αρχίσαμε τις προετοιμασίες για το πρόγραμμα του ιφτάρ. Πρώτα ο Θεός στις 22 Ιουλίου θα συναντηθούμε στο ιφτάρ με τους μουσουλμάνους αδερφούς μας που ζούνε στην Θεσσαλονίκη.
Σχόλιο : Εμείς απλά να παραθέσουμε τι είπε πέρσι ο υπουργός Μουεζίνογλου στο μειονοτικό χωριό Ραγάδα του νομού Ροδόπης :
«Μεγαλώσαμε σε αυτά τα χώματα. Η παιδική μας ηλικία σε αυτά τα χώματα πέρασε. Αναμνήσεις και βάσανα σε αυτά τα χώματα τα βιώσαμε. Αλλά η μητέρα Πατρίδα ήταν κάτι το διαφορετικό για εμάς. Το μεγάλο τουρκικό έθνος ήταν κάτι το ξεχωριστό για εμάς. Πάντοτε εκεί βρεθήκαμε, για να στήσουμε τα όνειρα μας και να θρέψουμε τις ελπίδες μας. Ο δημιουργός χάρισε σήμερα μια ξεχωριστή χαρά και στις δύο πλευρές… Σήμερα βρισκόμαστε εδώ με πολλούς μας φίλους δημοσιογράφους που έχουν έρθει από Άγκυρα και Κωνσταντινούπολη. Όσο κι αν εδώ έχουμε ένα χέρι, ένα σκέλος κομμένο, την οδύνη αυτού του σκέλους την κλείνουμε στην καρδιά μας. Για αυτό βρισκόμαστε εδώ μαζί σας. Μην ανησυχείτε καθόλου, χτες ήμασταν εδώ, σήμερα είμαστε εδώ και αύριο θα είμαστε πάλι μαζί σας. Όπου αυτό το έθνος έχει κάποια παρουσία, όπου έχει ένα ιστορικό παρελθόν, θα βρισκόμαστε και εμείς εκεί. Μακάρι να συνεχίζουμε την πορεία μας με ενότητα, ομοψυχία και εμπιστοσύνη. Εάν σήμερα βρισκόμαστε στην Ραγάδα και επιθυμούμε και αύριο να βρισκόμαστε, τότε χρειάζεται να στηρίξετε δύο χαρακτηριστικά σας. Πρώτον είμαστε μέλη του τουρκικού έθνους. Δεύτερον είμαστε μουσουλμάνοι και μέλη της Ισλαμικής Κοινότητας. Αισθανόμαστε τιμή και περηφάνια που είμαστε Τούρκοι και μουσουλμάνοι…».
 Τώρα αν από αυτές τις δηλώσεις κάποιος βγάζει το συμπέρασμα πως ο Μουεζίνογλου είναι φίλος της Ελλάδας, καλά κάνει και τον καλεί.
Τι να πει κανείς ; Πρόσφατα τον εκλέξαμε πάλι δήμαρχο στην Θεσσαλονίκη..

 Από  tourkikanea/aktines

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου