''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 9 Ιουλίου 2014

Έκτακτο: Τουρκικά μαχητικά πάνω από τους Φούρνους - Αγνοείται η αντίδραση του ΓΕΕΘΑ

Έκτακτο: Τουρκικά μαχητικά πάνω από τους Φούρνους - Αγνοείται η αντίδραση του ΓΕΕΘΑ


Τέσσερα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη F-4E 2020 πέταξαν σήμερα το μεσημέρι πάνω από τις νήσους Φούρνους πραγματοποιώντας ακόμη μια τουρκική επιθετική κίνηση στο Αιγαίο, συνεχίζοντας με αυτό τον τρόπο τις επικίνδυνες υπερπτήσεις Εθνικού Εδάφους.
Τα αεροσκάφη εισήλθαν στις 15:18 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Ν. Χίου και Ν. Λέσβου. Στη συνέχεια ο σχηματισμός πραγματοποίησε στις 15:45 υπέρπτηση πάνω από τις νησίδες Ανθρωποφάγοι πετώντας σε ύψος λιγότερο των 1000 μέτρων για να εξέλθει του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:47.
Πρόκειται ασφαλέστατα για ακόμη μια τουρκική κίνηση η οποία επιχειρεί να καταδείξει στην πράξη τους σχεδιασμούς της Άγκυρας για μοίρασμα του Αιγαίου στα δύο ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού.

Μόνο φέτος έχουν πραγματοποιηθεί 6 υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών πάνω από νησιά στο Αιγαίο και πιο συγκεκριμένα 2 τον Ιανουάριο, 2 το Μάρτιο και 2 τον Μάιο.
Ερωτηματικό πάντως αποτελεί η, για άλλη μια φορά, εξαιρετικά καθυστερημένη αντίδραση του ΓΕΕΘΑ το οποίο είναι και υπεύθυνο για την Αεράμυνα της χώρας.
Εάν έχουν λάβει τέτοιου είδους πολιτικές εντολές οφείλει να βγει ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και να το πει.
Αν δεν έχουν λάβει τέτοιες εντολές είναι απλά ανεπαρκείς και το σύστημα χωλαίνει και μάλιστα σοβαρά. 

Από  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου