''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Ο «χαλίφης» των τζιχαντιστών του Ιράκ κάνει διάγγελμα μέσω Internet

«Υπακούστε με όσο υπακούτε τον Θεό μέσα σας» ζήτησε
Ο «χαλίφης» των τζιχαντιστών του Ιράκ κάνει διάγγελμα μέσω Internet
Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ

Ο αυτοαποκαλούμενος «χαλίφης» Αμπού Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντ, αρχηγός των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτου στο Ιράκ, εμφανίσθηκε για πρώτη φορά σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο και κάλεσε όλους τους μουσουλμάνους να τον «υπακούν».
Ο τζιχαντιστής ηγέτης, ο οποίος μέχρι τώρα δρούσε στη σκιά, βιντεοσκόπησε την έκκληση που είχε απευθύνει την Παρασκευή στη Μοσούλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, την οποία κατέκτησαν οι μαχητές του κατά την επίθεση που εξαπέλυσαν στις 9 Ιουνίου.
«Είμαι ο ηγέτης που ορίστηκε για να σας κατευθύνει, αλλά δεν είμαι καλύτερος από εσάς. Αν πιστεύετε πως έχω δίκιο, βοηθήστε με· και αν πιστεύετε πως έχω άδικο, συμβουλεύστε με και βάλτε με στο σωστό δρόμο» δηλώνει στο διαδικτυακό μήνυμα ο Μπακρ Αλ-Μπαγκντάντι, φορώντας μαύρο τουρμπάνι και μακριά παραδοσιακή ενδυμασία.
«Υπακούστε με όσο υπακούτε τον Θεό μέσα σας» απαίτησε.
Στο μεταξύ όμως ο Γιούσεφ αλ-Καραντάουιο, αιγυπτιακής καταγωγής καταριανός ιεροκήρυκας, ο οποίος θεωρείται μυστικοσύμβουλος των Αδελφών Μουσουλμάνων, δήλωσε πως η εγκαθίδρυση από τους τζιχαντιστές ενός «χαλιφάτου» στο Ιράκ και τη Συρία δεν είναι σύμφωνη με τον ισλαμικό νόμο της σαρίας.
«Επιθυμούμε τη δημιουργία του χαλιφάτου το συντομότερο δυνατόν, όμως το διάβημα του Ισλαμικού Κράτους παραβιάζει τη σαρία και έχει επικίνδυνες συνέπειες για τους σουνίτες στο Ιράκ και για την εξέγερση στη Συρία» δήλωσε.
Η ανακοίνωση της εγκαθίδρυσης του χαλιφάτου από «μια οργάνωση γνωστή για τις ωμότητές της και τις ριζοσπαστικές απόψεις της δεν εξυπηρετεί το ισλαμικό σχέδιο¬ τονίζει ο Καραντάουι σε ανακοίνωση της Παγκόσμιας Ένωσης Μουσουλμάνων Ουλεμάδων της οποίας προεδρεύει, προσθέτοντας πως ο τίτλος του χαλίφη «χορηγείται από ολόκληρο το μουσουλμανικό έθνος» και δεν μπορεί να τον σφετεριστεί μια οργάνωση.
Σε μια άλλη εξέλιξη, ένοπλοι του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσαν 10 ανθρώπους σε κουρδικό χωριό, του Ιράκ, όπως ανέφεραν το Σάββατο ακτιβιστές.
Οι εκτελέσεις έγιναν στο χωριό Ζουρ Μαγάρ, στη δυτική περιοχή της αυτόνομης περιφέρειας του Κουρδιστάν, μετά την κατάληψη τριών κουρδικών χωριών στην περιοχή, μετέδωσε το ανεξάρτητο κουρδικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bas, επικαλούμενο ακτιβιστές τους οποίους δεν κατονομάζει.
Τα θύματα, αρχηγοί τοπικών φυλών και ηλικιωμένοι, απαγχονίσθηκαν ή σκοτώθηκαν με σφαίρες. Τρία θύματα αφέθηκαν κρεμασμένα από στύλους σε μια διασταύρωση, με στόχο τον εκφοβισμό του τοπικού πληθυσμού.

πηγή: ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου