''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 6 Αυγούστου 2014

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΜΑΣ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ ΓΙΑ ΑΝΤΙΤΟΥΡΚΙΣΜΟ ΣΕ ...ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Συνέβη και αυτό το εκπληκτικό! Γνωστός Έλληνας καθηγητής Πολιτικών Επιστημών και βασικός συνεργάτης ενός από... τα γνωστά καθεστωτικά και άκρως μειοδοτικά ελληνικά Κέντρα Στρατηγικών Ερευνών, εξαπέλυσε μια άκρως επικριτική επίθεση κατά του Πανναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης και όχι μόνο, εξ’ αιτίας των πρόσφατων δηλώσεων του σχετικά με τους Τούρκους τουρίστες σε τουρκική εφημερίδα!

Συγκεκριμένα ο κ Ιωάννης Ν Γρηγοριάδης, σε επίμαχο άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα, Taraf, στη οποία αρθρογραφεί συχνά άρθρα που διακρίνονται για την άνευ όρων επιβολή μιας ελληνοτουρκικής φιλίας, εξαπολύει έντονη επίθεση κατά του Παναγιώτατου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ Άνθιμου, για τις πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του για τους Τούρκους τουρίστες που ήρθαν στην Θεσσαλονίκη. Παράλληλα επικρίνει τον Παναγιώτατο και για τις δηλώσεις του ενάντια στον κ δήμαρχο της Θεσσαλονίκης, γενέτειρας του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο οποίος δήμαρχος, όπως είναι γνωστό, είναι αυτός που φιλοδοξεί να καταστήσει την Θεσσαλονίκη Κέντρο Ισλαμικού Πολιτισμού, να ανοίξει σε μόνιμη βάση μουσουλμανικό τέμενος αναγνωρίζοντας έτσι την ύπαρξη μουσουλμανικής μειονότητας στην πόλη και να δημιουργήσει μουσουλμανικό νεκροταφείο για τους… «χιλιάδες» μουσουλμάνους της ευρύτερης περιοχής. Ο καθηγητής αυτός είναι επιστημονικός συνεργάτης του γνωστού ΕΛΙΑΜΕΠ, του Ιδρύματος που εδώ και τρεις δεκαετίες μάχεται να πείσει την ελληνική κοινή γνώμη ότι η Τουρκία είναι μια υπερδύναμη και ότι δεν έχουμε το δικαίωμα να αντιδρούμε στις όποιες τουρκικές προκλητικότητες και ότι καλά θα κάνουμε να κάτσουμε και να τα βρούμε με τους Τούρκους αποδεχόμενοι στην ουσία τις παραλογές απατήσεις τους. Δεν παραλείπει δε στο άρθρο του να εξαίρει με παχιά λόγια την εισροή στην χώρα μας των χιλιάδων Τούρκων τουριστών γιατί φυσικά μας… έκαναν την «χάρη» και…έσωσαν την ελληνική οικονομία. Στο ίδιο άρθρο που είναι μνημείο τουρκολαγνισμού, ο κύριος αυτός αφού προβάλλει στο τουρκικό κοινό τα ελληνικά τουριστικά αξιοθέατα προχωρεί στο σημείο να καλέσει τους Τούρκους να επισκεφτούν έκτος από την Θεσσαλονίκη, το Άγιο Όρος, (μπας και φωτιστούν), καθώς και τα γνωστά τουριστικά ελληνικά νησιά, Μύκονο και Σαντορίνη, τα νησιά του Ιονίου και τα Γιάννενα προωθώντας την ελληνοτουρκική φιλία. Εδώ θυμόμαστε μια παλιά παροιμία, «Κάνε Τούρκο φίλο κράτα και ένα χέρι ξύλο!».
Αλλά το ενδιαφέρον είναι τα συμπεράσματα που ο ίδιος εξάγει για τις κριτικές που γίνονται από διάφορους στην Ελλάδα ενάντια σε αυτή την τουρκική «τουριστική εισβολή. Αφού διατυπώνει ιδιαίτερα επικριτικές αναφορές στον Παναγιώτατο Θεσσαλονίκης, αποδίδει τα εύσημα και επαινεί με χαρακτηριστικό τρόπο τον Δεσπότη Αλεξανδρούπολης, καθώς και τους άλλους δεσπότες της Θράκης οι οποίοι πρόσφατα, όπως είναι γνωστό, τάχτηκαν υπέρ της ίδρυσης Τμήματος Ισλαμικών Σπουδών στην Θεολογική Σχολή Θεσσαλονίκη παραβιάζοντας κατάφορα το εκκλησιαστικό κανονικό δίκαιο αναμειγνυόμενοι σε ζητήματα εκτός της εκκλησιαστικής τους δικαιοδοσίας. Τέλος καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν θέλουμε πραγματικά την προώθηση της ελληνοτουρκικής φιλίας, ούτε λίγο ούτε πολύ θα πρέπει να κατεβάσουμε κάτω …όλα τα ταμπού μας εναντίον των Τούρκων, οι οποίοι επί αιώνες μας… «προστάτεψαν» και μας «εκπολίτισαν». Και όλα αυτά σε μια τουρκική εφημερίδα από ένα Έλληνα καθηγητή!
Και εις ανωτέρα μας !!!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγοςπηγή: Έκτακτο Παράρτημα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου