''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ο ρωσικός στρατός θολώνει τα νερά.

 Réseau International (Γαλλία)               (μτφ. Κριστιάν)
Πρώτον, υπήρχε η ανακοίνωση ότι το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα... οργανώσει ασκήσεις για τους έφεδρους σε όλα τα στρατόπεδα της χώρας, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο έως τον Οκτώβριο.

Τώρα ανακοινώνεται ότι η Ρωσία θα πραγματοποιήσει στρατιωτικές ασκήσεις αυτή την εβδομάδα οι οποίες θα περιλαμβάνουν 100 αεροσκάφη στα δυτικά της χώρας, κοντά στα ουκρανικά σύνορα. 
Τέτοιες ενέργειες, ωστόσο, δεν σημαίνουν ότι η Ρωσία προσπαθεί να εκφοβίσει, ούτε ότι απειλεί κανένα, και ακόμη λιγότερο ότι προετοιμάζεται για πόλεμο εναντίον του ΝΑΤΟ. 
Αλλά πράγματι η Ρωσία θολώνει τα νερά.

Αυτές οι ασκήσεις έχουν σχεδιαστεί κυρίως για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα και η ικανότητα απάντησης των ενόπλων δυνάμεων, και είναι πολύ πιθανό ότι πρόκειται πράγματι για το πρωταρχικό στόχο τους. 
Αλλά μπορούμε επίσης να παρατηρήσουμε ότι όλη αυτή η δραστηριότητα θα πρέπει να υπερβαίνει τις δυνατότητες παρακολούθησης του ΝΑΤΟ / ΕΕ υπερφορτώνοντας τις οθόνες παρακολούθησης της συμμαχίας, κρύβοντας έτσι εύκολα κάτι σημαντικό. Αλλά τι ακριβώς;

Προφανώς, μερικές προετοιμασίες για ορισμένες στρατιωτικές δράσεις.
Ωστόσο, εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι σε αυτό το στάδιο, η Ρωσία θα εισέλθει στη Ντονμπάς

Αυτό το είδος δραστηριότητας θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για να αυξήσει μια διακριτή υποστήριξη στη Ντονμπάς ή ακόμα και μια μυστική επιχείρηση. 

Θα πρέπει επίσης να θεωρηθεί ως μια επιλογή ότι αυτός ο «θόρυβος» θα γίνει για να μεταβληθεί η διάταξη των ρωσικών δυνάμεων. 

Όποιος και αν είναι ο λόγος για όλα αυτά, μπορούμε να είμαστε βέβαιοι ότι οι Ρώσοι προσπαθούν να δημιουργήσουν πονοκεφάλους στη συμμαχία του ΝΑΤΟ και Ε.Ε. / και να τους φέρει στο σημείο να αναρωτηθούν για το τι σκοπεύει να κάνει η Ρωσία.

Μεταφράστηκε από Lionel

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου