''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 7 Αυγούστου 2014

Ρωσία: Σε επίπεδα ρεκόρ η δημοτικότητα του Πούτιν.


Σε νέο ρεκόρ διαμορφώθηκε η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς άγγιξε για τον Αύγουστο το 87%, το υψηλότερο επίπεδο έξι ετών, σύμφωνα με δημοσκόπηση του ανεξάρτητου κέντρου Levada.Το 87% των Ρώσων τάσσονται υπέρ των ενεργειών του κ. Πούτιν, ενώ το ποσοστό αυτών που δεν είναι ικανοποιημένοι μαζί του υποχώρησε στο 13% για τον Αύγουστο από 34% που ήταν τον Ιανουάριο. Σημειώνεται ότι η δημοτικότητα του Ρώσου προέδρου έχει αυξηθεί από τον Ιανουάριο κατά 22 ποσοστιαίες μονάδες.
Θετική πορεία ακολούθησε, όμως, και η δημοτικότητα του πρωθυπουργού Ντμίτρι Μεντβέντεφ, φθάνοντας στο 71% για τον Αύγουστο από 48% που ήταν τον Ιανουάριο.
Το 66% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι χώρα «βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση» (έναντι 43% τον Ιανουάριο), ενώ το 19% έχει αντίθετη γνώμη (έναντι 41% τον Ιανουάριο).
Η δημοσκόπηση του κέντρου Levada πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα από την 1η μέχρι την 4η Αυγούστου σε δείγμα 1.600 ανθρώπων, αντιπροσωπευτικού του πληθυσμού.
Οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι οι Ρώσοι δεν φοβούνται στις δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Ρωσίας για τον ρόλο της στην ουκρανική κρίση. Οι οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ωστόσο ότι τα αποτελέσματά τους δεν θα γίνουν αμέσως αισθητά στον ρωσικό πληθυσμό.
Η δημοτικότητα του Βλαντίμιρ Πούτιν ξεπέρασε το 80% μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία τον Μάρτιο. Στην πραγματικότητα δεν έχει πέσει ποτέ κάτω από το 60% από την έλευσή του στο Κρεμλίνο το 2000.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο
http://www.naftemporiki.gr/story/840325/rosia-se-epipeda-rekor-i-dimotikotita-tou-poutin

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου