''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Έφτιαξαν application για... προσευχές και εικονική εκκλησία

Ουκρανία: Έφτιαξαν application για... προσευχές και εικονική εκκλησία
Όταν οι χριστιανοί ορθόδοξοι της Ουκρανίας νιώσουν την ανάγκη να αναζητήσουν την πνευματική καθοδήγηση, δεν έχουν παρά να κοιτάξουν στο smartphone τους, καθώς πλέον υπάρχει ειδική εφαρμογή για προσευχές. Ο καθεδρικός ναός της Αγίας Τριάδας ενέκρινε και επισήμως τη συγκεκριμένη εφαρμογή, που αποτελεί έμπνευση φοιτητών από το πανεπιστήμιο του Κίεβου.
  "Οι νέοι σπάνια πηγαίνουν στην εκκλησία και προτιμούν να κάθονται μπροστά στους υπολογιστές τους, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Θέλω με αυτό τον τρόπο να κεντρίσω το θρησκευτικό τους ενδιαφέρον με την ενσωμάτωση της εκκλησίας στην τεχνολογία των κινητών", λέει ένας από τους φοιτητές.
 
Η εφαρμογή επιτρέπει στο χρήστη να μπει σε μια εικονική εκκλησία για να προσευχηθεί αλλά και να ζητήσει συμβουλές από τον ιερέα. Οι ιερείς με τη σειρά τους προωθούν την εφαρμογή, μιλώντας για αυτή στην εκκλησία.

Στόχος των φοιτητών του πανεπιστημίου του Κιέβου είναι στην πορεία να σχεδιάσουν εφαρμογές που θα συνδέονται με περισσότερες εκκλησίες και να βοηθούν τους πιστούς να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω κινητού.

Από  ant1iwo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου