''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Ρουκέτες από τη Γάζα "έσπασαν" την 5ωρη εκεχειρία

Ρουκέτες από τη Γάζα "έσπασαν" την 5ωρη εκεχειρία
Τρεις ρουκέτες, που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας προς την ισραηλινή επικράτεια, έσπασαν την πεντάωρη εκεχειρία, που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.
Οι ρουκέτες εκτοξεύθηκαν δύο ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η ανθρωπιστική παύση των εχθροπραξιών για να δοθεί η δυνατότητα στους κατοίκους της Γάζας να προμηθευτούν τρόφιμα.
Ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι «θα προσφέρει ένα ανθρωπιστικό παράθυρο την Πέμπτη 17η Ιουλίου. Από τις 10:00 ως τις 15:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) ο στρατός θα αναστείλει τις επιχειρησιακές δραστηριότητές του στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και τα πλήγματα».

«Αυτό το ανθρωπιστικό παράθυρο έχει στόχο να επιτρέψει στον άμαχο πληθυσμό της Λωρίδας της Γάζας να ανεφοδιαστεί», συνεχίζει ο στρατός.
Είχε προειδοποιεί ωστόσο ότι αν «η Χαμάς ή άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις επωφεληθούν αυτού του ανθρωπιστικού παραθύρου (...) ο στρατός θα απαντήσει αυστηρά».
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς, Σαμί Αμπού Ζούχρι, από την πλευρά του, είχε επιβεβαιώσει ότι θα σταματήσει τη ρίψη ρουκετών εκείνη την ώρα.
Η προσωρινή κατάπαυση του πυρός αποφασίστηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με εκπροσώπους του ΟΗΕ, επεσήμανε η ίδια πηγή.
Ο ισραηλινός στρατός σκοπεύει να ξεκινήσει και πάλι τις επιδρομές του μετά το πέρας της προσωρινής εκεχειρίας και ζητεί από τους κατοίκους πολλών περιοχών στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας να μην επιστρέψουν στα «σπίτια τους μετά τις 15:00».
Μέχρι στιγμής, ο αριθμός των νεκρών από τις εννιαήμερες επιδρομές στη Γάζα έχει φτάσει τους 230. Ένας Ισραηλινός σκοτώθηκε από πλήγμα της Χαμάς τη Δευτέρα.
Tελευταία θύματα της βίας είναι τέσσερα παιδιά σε παραλία στη Γάζα που σκοτώθηκαν από βλήμα που ερρίφθη από ισραηλινό κανονιοφόρο, ενώ μωρό πέντε μηνών είχε σκοτωθεί σε νυχτερινή επιδρομή.

Από  nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου