''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα, 22 Ιουνίου 2020

Τουρκικές ενισχύσεις στο Β. Ιράκ μετά τις πρώτες απώλειες από το PKK

Με περισσότερες ένοπλες δυνάμεις επανδρώνει η Τουρκία το βόρειο Ιράκ. Απώτερος στόχος, η ισχυρή τουρκική αντεπίθεση σε κάθε ενδεχόμενη κουρδική προκλητικότητα.

Οι δυνάμεις αυτές αναμένεται να ενωθούν με την τουρκική επιχείρηση "Claw-Tiger" που βρίσκεται ήδη εκεί βάσει της δήλωσης του Τουρκικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει ήδη ξεκινήσει την δραστηριότητα της κατά του Εργατικού Κόμματος των Κούρδων και των κουρδικών λαϊκών μονάδων προστασίας όπου αμφότερα χαρακτηρίζονται ως τρομοκρατικές οργανώσεις από την Άγκυρα.
Αποτέλεσμα της πρώτης ενέργειας της "Claw-Tiger" ήταν η εξολόθρευση 81 κουρδικών στόχων. Την περασμένη Τρίτη, πυροβολικό και ειδικές δυνάμεις προστέθηκαν στο ενεργητικό της.
Σε ανάρτηση του στο Twitter, το Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας εξυμνεί τη σημασία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και το εθνικό βάρος που φέρουν όσοι Τούρκοι επιλέγουν αυτό το δρόμο.

Ωστόσο, παρά το μεγαλείο που προσπαθούν να περάσουν οι Τούρκοι γείτονες μας σχετικά με τη στρατιωτικές του ικανότητες, εντούτοις φαίνεται ότι de facto οι απώλειες είναι πολύ περισσότερες. Χθες μόνο, η τουρκική πλευρά μέτρησε 20 στρατιώτες που σκοτώθηκαν από το PKK στο βόρειο Ιράκ.
Συνεπώς, άδοξο καταλήγει το τουρκικό στρατιωτικό μένος καθώς φαίνεται να καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου