''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 11 Μαΐου 2020

Τι απαντά το Πεκίνο στις κατηγορίες για τον κορονοϊό



Με μία πολυσέλιδη απάντηση το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών απευθύνθηκε στον Pompeo και το γερμανικό περιοδικό
«Παράλογους» χαρακτηρίζει η Κίνα τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ σχετικά με την εμφάνιση και τη διαχείριση της πανδημίας του νέου κορονοϊού ενώ παράλληλα απαντά και στο δημοσίευμα του Der Spiegel για τα περί συγκάλυψης.
Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών με μία πολυσέλιδη απάντηση απορρίπτει τα λεγόμενα του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Mike Pompeo ότι, ο ιός δημιουργήθηκε στο εργοστάσιο της Wuhan.
Μάλιστα ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών επικαλέστηκε ρήση του Abraham Lincoln, προκειμένου να απαντήσει στην Ουάσινγκτον.
«Όπως είπε ο Lincoln, μπορείτε να ξεγελάσετε κάποιους ανθρώπους συνέχεια και να ξεγελάσετε όλους τους ανθρώπους για λόγο, αλλά δεν μπορείτε να ξεγελάσετε όλους τους ανθρώπους διαρκώς», είπε ο Κινέζος αξιωματούχος.
Θέλοντας να απορρίψει τις προτάσεις των ΗΠΑ ότι ο ιός δημιουργήθηκε σκόπιμα ή κάπως διαρρεύσει από το Ινστιτούτο ιολογίας της Wuhan η απάντηση της Κίνας αναφέρει ότι όλα τα στοιχεία δείχνουν πως ο ιός δεν είναι ανθρωπογενής και ότι το ινστιτούτο βιολογίας στην πόλη δεν είναι σε θέση να τον συνθέσει.
Η κινεζική απάντηση συμπεριλαμβάνει επίσης ένα χρονοδιάγραμμα για το πώς η Κίνα παρείχε πληροφορίες στη διεθνή κοινότητα με «έγκαιρο», «ανοιχτό και διαφανές» και απορρίπτει τις αμερικανικές αιτιάσεις περί συναγερμού που ήχησε αργά.
Παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις της Κίνας, εξακολουθούν να υπάρχουν ανησυχίες σχετικά με την επικαιρότητα των πληροφοριών της σε ορισμένα σημεία.
Δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel επικαλούμενο την υπηρεσία κατασκοπείας BND της Γερμανίας αναφέρει, πως η Κίνα προσπάθησε να συγκαλύψει τις πληροφορίες για την επιδημία, κάτι που στοίχισε στον υπόλοιπο κόσμο τέσσερις έως έξι εβδομάδες που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση του ιού.
Η Κίνα επίσης απορρίπτει τη δυτική κριτική για τον χειρισμό του Πεκίνου στην υπόθεση του Li Wenliang, ενός 34χρονου γιατρού που είχε προσπαθήσει να σημάνει συναγερμό για την εμφάνιση του νέου ιού στη Wuhan.
Ο θάνατός του από Covid -19 προκάλεσε έκρηξη οργής και θλίψης σε ολόκληρη την Κίνα, υπενθυμίζει το Reuters.
Σύμφωνα με την Κίνα, ο Li δεν ήταν «καταγγέλλων» και δεν συνελήφθη ποτέ, σε αντίθεση με πολλές αναφορές της Δύσης.

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου