''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Aυτή η γυναίκα είναι η πιο δημοφιλής ηγέτης της Νέας Ζηλανδίας τον τελευταίο αιώνα



.
Μόλις 21 νεκροί στη Νέα Ζηλανδία υπό την ηγεσία της Jacinda Ardern
Η Jacinda Ardern έγινε ο πιο δημοφιλής πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας σε έναν αιώνα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Newshub-Reid Research τη Δευτέρα, χάρη στην αντίδρασή της στο COVID-19 που έκανε τη χώρα μεταξύ των πιο επιτυχημένων στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.
Η πρώτη δημόσια δημοσκόπηση από τότε που έγινε η κρίση του κοροναϊού έδειξε δημοτικότητα για το Ardern’s Labor, σημείωσε άνοδο 14 πόντων στο 56,5% – το υψηλότερο για οποιοδήποτε κόμμα ποτέ.
Αντίθετα, το μεγαλύτερο κόμμα στο κοινοβούλιο – οι υπήκοοι, υποχώρησε στο 30,6%, αφού υποχώρησε κατά 12,7 μονάδες.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη μεταξύ 8 Μαΐου και 16 Μαΐου, με τις μισές απαντήσεις να λαμβάνονται μετά τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό την Πέμπτη.
Ως προτιμώμενος πρωθυπουργός, το ποσοστό της Ardern ήταν στο 59,5%, αυξημένο κατά 20,8 βαθμούς από τη τελευταία δημοσκόπηση και η υψηλότερη βαθμολογία για οποιονδήποτε ηγέτη στην ιστορία της δημοσκόπησης της Reid Research.

Η δημοσκόπηση έλαβε υπόψη το δημόσιο συναίσθημα τις τελευταίες ημέρες του αυστηρού κλειδώματος επιπέδου 3 της χώρας, το οποίο έλαβε επίσης μαζική υποστήριξη με σχεδόν 92% ερωτηθέντες να λένε ότι ήταν το σωστό κάλεσμα.
Το έθνος του Ειρηνικού ήταν κλειδωμένο για περισσότερο από ένα μήνα κάτω από τους περιορισμούς «επιπέδου 4» που χαλαρώθηκαν από μια εγκοπή στα τέλη Απριλίου. Συνέχισε να επιβάλλει αυστηρά κοινωνικά μέτρα σε πολλούς από τους πολίτες και τις επιχειρήσεις του, συμβάλλοντας στην πρόληψη της ευρείας κοινοτικής εξάπλωσης του ιού.
Επιχειρήσεις στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων εμπορικών κέντρων, κινηματογράφων, καφέ και γυμναστηρίων, άνοιξαν ξανά την περασμένη Πέμπτη.
Η στρατοσφαιρική άνοδος του Άρντερ για να γίνει η νεότερη πρωθυπουργός της χώρας και η τρίτη γυναίκα που κατέχει το αξίωμα οδήγησαν τους Νέους Ζηλανδούς να επινοήσουν τη φράση «Jacinda-mania».
Το ποσοστό των νέων περιπτώσεων έχει επιβραδυνθεί δραματικά στη Νέα Ζηλανδία τις τελευταίες εβδομάδες. Ο ιός έχει μέχρι στιγμής μολύνει 1.499 άτομα στη Νέα Ζηλανδία και σκότωσε 21. Σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν αναφερθεί περισσότερα από 4,7 εκατομμύρια περιστατικά, ενώ πάνω από 315.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει, σύμφωνα με το Reuters.
Εικόνα: Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Jacinda Ardern κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πριν από την επέτειο των επιθέσεων στο τζαμί που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο έτος στο Christchurch της Νέας Ζηλανδίας, 13 Μαρτίου 2020. REUTERS / Martin Hunter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου