''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Φατρίες τουρκικές στρατολογούν παιδιά για επιθέσεις αυτοκτονίας

Αξιόπιστες πηγές ενημέρωσαν το Συριακό Παρατηρητήριο, ότι στο χωριό Αλ Κάλτα δυτικά της Τελ Αμπιγιάντ, φατρίες υποστηριζόμενες από την Τουρκία, έστειλαν δύο παιδιά μικρότερα των 15 ετών, ντυμένα ως βοσκοί για να πραγματοποιήσουν επιθέσεις αυτοκτονίας σε σημεία συγκέντρωσης των SDF. Το ένα από τα παιδιά ανατίναξε τον εαυτό του πριν φτάσει σε σημείο των SDF (Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις -YPG), τραυματίζοντας το άλλο, ενώ οι δυνάμεις των SDF πέτυχαν και το συνέλαβαν.
Φατρίες υποστηριζόμενες από την Τουρκία επιχείρησαν πριν από δύο μέρες να διεισδύσουν σε σημεία των SDF. Δεν αναφέρθηκαν απώλειες.
Τα παιδιά είναι ευάλωτα και κινδυνεύουν σε καταστάσεις ένοπλων συγκρούσεων παρά την προστασία που παρέχει το διεθνές δίκαιο και κάποια φτάνουν να πολεμάνε στην πρώτη γραμμή. Χιλιάδες παιδιά έχουν στρατολογηθεί από την αρχή του πολέμου από το συριακό καθεστώς, το Ισλαμικό Κράτος και άλλες παρατάξεις που λειτουργούν στο έδαφος της Συρίας. Παρά τις διεθνείς συμφωνίες προστασίας, τα παιδιά εξακολουθούν να υφίστανται εκμετάλλευση.

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου