''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

ΣΟΚ! Η πυρκαγιά έφτασε στα κτίρια του σταθμού του Τσερνομπίλ. Ραδιενεργό σύννεφο από την πυρκαγιά στο Τσερνομπίλ θα καλύψει το Κίεβο σήμερα….

Τα κτίρια του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του Chernobyl περικυκλώθηκαν από τη φωτιά..
Ωστόσο, ο πυρηνικός σταθμός θα μπορούσε να μείνει στο απυρόβλητο επειδή δεν είναι σε άμεση επαφή με το δάσος.Νωρίτερα αναφερόταν ότι η πυρκαγιά είναι στο 1,5 χλμ από τον εγκαταλελειμμένο πυρηνικό σταθμό όπου όμως είναι αποθηκευμένα τα πιο επικίνδυνα ραδιενεργά απόβλητα του εργοστασίου και όλης της ζώνης του Τσερνομπίλ.Όπως ανακοίνωσε ωστόσο πριν από λίγο το CRIIRAD Επιτροπή Ανεξάρτητων Ερευνών και Πληροφοριών για τη Ραδιενέργεια η κατάσταση είναι πλέον κρίσιμη γύρω από το Τσερνομπίλ και οι φλόγες δεν απέχουν παρά κάποια μέτρα από τον πυρηνικό σταθμό όπως δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες από ΝΑSA στις 14h GMT. Αυτό θέτει υπογραμμίζει σοβαρό θέμα στην πυρηνική ασφάλεια…



Σύμφωνα με υπολογισμούς του « Επιστημονικού και Τεχνικού Κέντρου του Κράτους για την πυρηνική και ραδιολογική ασφάλεια » (SSTC NRS),προβλέπεται μια αλλαγή διεύθυνσης των ανέμων και πιθανή μετατόπισή τις επόμενες ώρες “αερίων μαζών δυνητικά μολυσμένων προς την πρωτεύουσα”Κιέβο.Ένα ραδιενεργό νέφος από την πυρκαγιά που μαίνεται στο μολυσμένο έδαφος του Chernobyl θα καλύψει σήμερα την πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο, προβλέπεται. Η Πρόβλεψη μετατόπισης δυνητικά μολυσμένων αέριων μαζών ως αποτέλεσμα πυρκαγιών στο Tσερνομπίλ στις 13-14 Απριλίου:σύμφωνα με τους υπολογισμούς των προβλέψεων στις 13/4/2020, οι τροχιές κίνησης των δυνητικά μολυσμένων μαζών αέρα θα κατευθύνονται κυρίως στη βορειοανατολική κατεύθυνση, ωστόσο, είναι μεταβλητές. Eίναι η κατεύθυνση της πρωτεύουσας σύμφωνα με αναλυτές. Δεν δίνεται ακόμη ακριβής εκτίμηση της ακτινοβολίας και τα αποτελέσματα των μετρήσεων των συγκεντρώσεων ραδιονουκλεϊδίων στον αέρα θα αναφερθούν αργότερα καθώς οι μετρήσεις συνεχίζονται…

Ο Yaroslav Emelianenko, παρατηρητής επί τόπου δήλωσε πως οι φλόγες έφθασαν στην εγκαταλελειμμένη πόλη Pripyat, που έδινε πρόσβαση στο εργοστάσιο. .

Σύμφωνα με Greenpeace, οι πυρκαγιές είναι πολύ πιο σοβαρές από ότι η κυβέρνηση ανακοίνωσε. η πτέρυγα της οργάνωσης στη Ρωσία ανέφερε στο Reuters,ότι η πιο μεγάλη πυρκαγιά κάλυψε 34 000 εκτάρια ενώ η β΄πυρκαγιά είναι μόνο 1 χλμ από το εργοστάσιο και κατέστρεψε 12 000 εκτάρια.

“Αυτές οι πυρκαγιές είναι άκρως επικίνδυνες γιατί τα ραδιονουκλεϊδια που βρίσκονται στ΄ανώτερα στρώματα του εδάφους μπορούν ν΄απελευθερωθούν στον αέρα ” έγραψε η ΜΚΟ στο Twitter.

Για 16 φορές πάνω από το κανονικό δίνουν οι τελευταίες μετρήσεις το ποσοστό ραδιενέργειας στις πληγείσες περιοχές..



dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου