''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 22 Απριλίου 2020

Η Ρωσία θα στείλει πολεμικά πλοία & υποβρύχια στις ακτές της Βενεζουέλας- 70 ρωσικά πολεμικά πλοία στους Ωκεανούς

Kίνηση-ματ
Όπως προκύπτει από στοιχεία που παρείχαν οι αρχές της Βενεζουέλας, η Ρωσία είναι έτοιμη να της παράσχει την απαραίτητη ναυτική υποστήριξη και βοήθεια, εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες θελήσουν να οργανώσουν έναν ναυτικό αποκλεισμό κατά αυτής της χώρας.

Δεδομένης της απόστασης μεταξύ της Ρωσίας και της Βενεζουέλας, οι ειδικοί εκτιμούν ότι η Μόσχα μπορεί να στείλει μέρος του Βόρειου ρωσικού στόλου σε αυτήν την περιοχή και μιλάμε όχι μόνο για πολεμικά πλοία με πυραύλους Κρουζ αλλά και για πυρηνοκίνητα υποβρύχια με βαλλιστικούς πυραύλους.

«Πρέπει να επιστρέψουμε στο ζήτημα του αποκλεισμού των ΗΠΑ γύρω από τη Βενεζουέλα, το οποίο υποτίθεται ότι στοχεύει στον αποκλεισμό του λαθρεμπορίου ναρκωτικών από αυτήν τη χώρα. Η ανάλυσή μας δείχνει ότι οι κατηγορίες και οι επιθέσεις της Ουάσιγκτον εναντίον του Καράκας είναι ψευδείς. Πιστεύουμε ότι δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα και δύσκολα αντιστοιχούν στα συμπεράσματα και τις εκτιμήσεις των σχετικών υπηρεσιών του ΟΗΕ», ανέφερε ο επίσημος ιστότοπος της Βενεζουέλας.

Οι ειδικοί δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο, στο πλαίσιο ενός ενδεχόμενου αποκλεισμού της Βενεζουέλας, Ρωσία και Ηνωμένες Πολιτείες να αντιμετωπίσουν και πάλι μια κρίση της Καραϊβικής, ενώ δεδομένου ότι πρόσφατα οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν βιαστικά μέτρα, η αντιπαράθεση στα ανοικτά της Βενεζουέλας θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει ακόμη και ευθεία αντιπαράθεση των δύο πλευρών.

Άλλοι ειδικοί πιστεύουν ότι η υποστήριξη της Ρωσίας στη Βενεζουέλα έχει έναν άλλο σκοπό, δηλαδή την ανάπτυξη ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων στη χώρα, για να αυξήσει την πίεση προς τις Ηνωμένες Πολιτείες που στέλνουν πολεμικά πλοία τους στην Μαύρη Θάλασσα.

«Η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να στείλει συστήματα ανάπτυξης πυραύλων στη Βενεζουέλα, αλλά ας μην ξεχνάμε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να αναπτύξουν τα δικά τους πολεμικά πλοία και να εμποδίσουν την πρόσβαση από την θάλασσα στη χώρα αυτή σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, κάτι που μας φέρνει πίσω στην εποχή του Κένεντι και στην κρίση της Κούβας", αναφέρει Ρώσος ειδικός.

Ενωμεταξύ το ρωσικό υπουργείο άμυνας αποκάλυψε ότι περισσότερα από 70 ρωσικά πολεμικά πλοία εκτελούν σήμερα πολεμικές αποστολές σε διάφορες θάλασσες και ωκεανούς.

Με αφορμή την εορτή του Πάσχα, ο αρχηγός του ρωσικού ναυτικού, Ναύαρχος Νικολάι Γιεβένοφ, συγχαίρει τα πληρώματα περισσότερων από 70 ρωσικών πολεμικών πλοίων που πραγματοποίησαν τις αποστολές τους σε διάφορες περιοχές του κόσμου, αναφέρει το ρωσικό γενικό επιτελείο.

Το Υπουργείο ανέφερε ότι διοργανώθηκε δείπνο την Κυριακή για στρατιωτικό προσωπικό που υπηρετεί σε αυτά τα πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πλοία υποστήριξης.

Πιο πρόσφατα, το ρωσικό ναυτικό διεξήγαγε ασκήσεις μεγάλης κλίμακας στη Βαλτική, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς συνεχίζει όπως φαίνεται να επιδεικνύει την ναυτική του δύναμη σε όλο τον κόσμο.

πηγή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου