''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Χίος: Κάτοικοι διεκδικούν αποζημιώσεις 422.000 ευρώ για ζημίες που αποδίδουν σε πρόσφυγες



.
Αποζημιώσεις συνολικού ύψους περίπου 422.000 ευρώ διεκδικούν κάτοικοι στη Χίο για ζημιές τις οποίες αποδίδουν σε πρόσφυγες.
Αιτήματα αποζημίωσης συνολικού ύψους 422.000 ευρώ έχουν καταθέσει κάτοικοι της Χίου για ζημιές που αποδίδουν σε πρόσφυγες και μετανάστες του κέντρου υποδοχής και ταυτοποίησης της ΒΙΑΛ.
Πρόκειται για συνολικά 206 αιτήματα αποζημιώσεων που εξετάσθηκαν και εγκρίθηκαν από την οικονομική επιτροπή του δήμου Χίου, στη συνεδρίαση της 15ης Απριλίου 2020, όπως μετέδωσε το astraparis.gr, δημοσιεύοντας και το πρακτικό της επίμαχης συνεδρίασης.
Τα αιτήματα αποτυπώνονται σε τρία πρακτικά της Επιτροπής καταγραφής και αποτίμησης των ζημιών (πρακτικά από 5/4/2019, 31/10/2019 και 5/3/2020). Σημειώνεται ότι για άλλες 13 περιπτώσεις αποφασίσθηκε να ζητηθούν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Τα περισσότερα αιτήματα αφορούν ζημιές ή κλοπές σε γεωργικές καλλιέργειες, φθορές ή κλοπές αγροτικού εξοπλισμού ή παγίων εγκαταστάσεων, κλοπές σε επιχειρήσεις, οικίες ή εξοχικά, καθώς και ζημιές από παραβιάσεις παραθύρων ή θυρών, ακόμα και διαφυγόντα κέρδη από μη μίσθωση καταστημάτων και δωματίων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλά περιστατικά καταγράφονται στο Χαλκείος, καθώς και σε άλλες περιοχές της Χίου.
Ωστόσο, όπως τονίζεται, «η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με βεβαιότητα αν οι ζημιές προκλήθηκαν από πρόσφυγες, εκτός των περιπτώσεων που αναφέρεται ρητά στο Δελτίο Συμβάντων της Αστυνομίας ή του Δασαρχείου».
Πηγή: Sputnik News

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου