''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Τουρκία: Ανησυχία γιατρών - “Θα γίνουμε χειρότερα από την Ιταλία”

Οι οικογενειακοί γιατροι στην Τουρκία φαίνονται εξαιρετικά ανήσυχοι καθώς φοβούνται πως η χώρα θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερο πρόβλημα από την Ιταλί από την πανδημία κορωνοϊου.
Η Φιλιζ Ουναλ-πρόεδρος του Τμήματος Οικογενειακών Γιατρών του ιατρικού Συλλόγου Τουρκίας δήλωσε “Στην Ιταλία από τους 600 οικογενειακούς γιατρούς οι 100 νόσησαν και εξ αυτών οι δύο πέθαναν. Αν αναλογιστούμε πως στην Τουρκία έχουν δοθεί ιατρικά υλικά μόνο για 10 μέρες, αυτό σημαίνει πως θα βρεθούμε αντιμέτωποι με την ίδια ή και χειρότερη εικόνα”

Η Ουναλ ανέφερε ότι καθώς πλέον οι μάσκες δίνονται μόνο με ιατρική συνταγή, ουρές σχηματίζονται μπροστά στα οικογενειακά ιατρεία και πρόσθεσε πως “Οι άνθρωποι έχουν δίκιο να ανησυχούν αλλά ενδεχομένως μπορεί να κολλήσουν ιό την ώρα που θα έρθουν για να τους γράψουμε τη συνταγή για τη μάσκα”.
Η έλλειψη ιατρικών υλικών και το ότι δεν αυξήθηκαν τα μέτρα προφύλαξης των εργαζομένων στην υγεία συνιστούν κίνδυνο για την υγεία της κοινωνίας. Έλλειψη υλικών υπάρχει στα ιατρικά κέντρα οικογένειας πού είναι η πρώτη προτίμηση των πολιτών.

Η Ουναλ είπε, σύμφωνα με τα "Τουρκικά Νέα" πως “Στην Ιταλία από τους 600 οικογενειακούς γιατρούς οι 100 νόσησαν και εξ αυτών οι δύο πέθαναν. Αν συνεχιστεί έτσι η έλλειψη ιατρικών υλικών στην Τουρκία είναι αναπόφευκτο ότι θα βρεθούμε αντιμέτωποι με μία εικόνα ακόμη χειρότερη από αυτήν της Ιταλίας. Στο κέντρο υγείας οικογένειας όπου εργάζομαι μοιράστηκαν μάσκες μόνο για 10 μέρες ενώ γάντια και φόρμες δεν υπάρχουν καθόλου. Επίσης δεν μας δόθηκαν καθόλου τεστ για να χρησιμοποιήσουμε στους υπόπτους αρρώστους.”.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου