''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Λύσσαξαν οι αριστεριστές με τη δωρεά του μισθού του Τραμπ στον αγώνα για τον κοροναϊό

Ο Πρόεδρος Trump έδωσε την αμοιβή του στο Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών αυτή την εβδομάδα σε μια προσπάθεια να βοηθήσει στην καταπολέμηση του Coronavirus, αλλά οι αριστεροί εξαγριώθηκαν και βρήκαν πάλι αφορμή να τον κατηγορήσουν. Η δωρεά $ 100.000 αποτελεί μέρος της υπόσχεσης του Trump να μην λάβει ποτέ κανένα μισθό όσο είναι Πρόεδρος. Μέχρι τώρα έχει εκχωρήσει το μισθό του στο γραφείο του γενικού χειρουργού, στην μάχη για την συνοριακή φύλαξη και στις υποθέσεις των βετεράνων, αλλά και αλλού.
Η κίνηση δεν ήταν καθόλου καλή για τους αριστερούς όμως, οι οποίοι τον συνέκριναν με τον Χίτλερ : “ο Χίτλερ δεν έλαβε ποτέ μισθό. Τώρα δείξτε τις φορολογικές δηλώσεις του” έγραψε κάποιος το Twitter Μια άλλη γυναίκα υποστήριξε πως στην πραγματικότητα ο Trump δεν δωρίζει τίποτα και υποστήριξε πως το τσεκ έχει ημερομηνία 29 Ιανουαρίου!!
Στην πραγματικότητα, ο Trump πιέζει τις φαρμακευτικές εταιρείες να επιταχύνουν τις διαδικασίες για ένα εμβόλιο για τον κοροναϊό και συνεργάζονται στενά με το CDC για να περιορίσουν το ξέσπασμα. Επιπλέον, ο Trump απαίτησε βελτιωμένους ελέγχους στα σύνορα και μπλοκάρει πτήσεις από μολυσμένες περιοχές εδώ και εβδομάδες , ενώ οι Δημοκρατικοί δεν έκαναν τίποτα.. Αξίζει να σημειωθεί πως ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόνο στην ευρύτερη περιοχή του Σιάτλ αυξήθηκε στα 39, εκ των οποίων 10 θάνατοι, από 27 κρούσματα και εννέα θανάτους που ήταν μια ημέρα νωρίτερα, ανακοίνωσε η υπηρεσία Υγείας της πολιτείας Ουάσινγκτον. Οι εννέα θάνατοι στην κομητεία Κινγκ και ένας ακόμη στη γειτονική κομητεία Σνόχομις είναι οι μόνες ανθρώπινες απώλειες που καταγράφηκαν στις ΗΠΑ από την αναπνευστική λοίμωξη.
 
https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου