''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Γαλλία: Όλα δείχνουν Λεπέν στην εξουσία - Το πιστεύουν και οι αριστεροί


Το 49% δήλωσε ότι πιστεύουν ότι το κόμμα της Marine Le Pen δεν είναι πλέον «κίνδυνος για τη δημοκρατία»
Μια νέα δημοσκόπηση έδειξε ότι η πλειοψηφία των Γάλλων πιστεύει ότι το κόμμα National Rally της Marine Le Pen θα έρθει μία μέρα στην εξουσία στη Γαλλία. Μεταξύ άλλων, η έρευνα, η οποία διεξήχθη από το Kantar-One Point για τη FranceInfo και τη γαλλική εφημερίδα Le Monde, αποκάλυψε ότι η δημοτικότητα του κόμματος αυξήθηκε σημαντικά στη Γαλλία, αναφέρει η FranceInfo. Τα στοιχεία που αντλήθηκαν από τη δημοσκόπηση έδειξαν ότι το 56% των Γάλλων πιστεύει ότι το λαϊκό κόμμα θα αναλάβει κάποτε την εξουσία στη Γαλλία, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες σε ένα έτος και 16 ποσοστιαίες μονάδες σε δύο χρόνια.

Από τους Γάλλους πολίτες που ερωτήθηκαν, το 49% δήλωσε ότι πιστεύουν ότι το κόμμα τη Marine Le Pen δεν είναι πλέον «κίνδυνος για τη δημοκρατία». Φαίνεται βεβαίως ότι η πρόσφατη επιχείρηση της Marine Le Pen, που είχε σχεδιαστεί για να αντικαταστήσει το πρώην National Front - τώρα National Rally - πλέον επικρατέστερο κόμμα, ήταν μια απίστευτη επιτυχία.

Η έρευνα αποκάλυψε επίσης ότι η αντιφατική σχέση μεταξύ του κεντροδεξιού Ρεπουμπλικανικού κόμματος και του κόμματος της Λεπέν που υπήρχε στο παρελθόν φαίνεται να εξαφανίζεται. Μεταξύ των ερωτηθέντων, σχεδόν το ήμισυ (48%) των υποστηρικτών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ανέφερε ότι ήταν έτοιμοι να σχηματίσουν συμμαχία με το National Rally. Είναι αξιοσημείωτο ότι η δημοσκόπηση αποκάλυψε επίσης πως ο αριθμός των αριστερών πολιτών που πιστεύουν ότι «το National Rally μπορεί μία μέρα να έρθει στην εξουσία» έχει αυξηθεί δραματικά, με 15 ποσοστιαίες μονάδες σε μόλις ένα χρόνο.

Τον περασμένο μήνα, σε άλλη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η γαλλική εφημερίδα Le Figaro αποκαλύφθηκε ότι ο βαθμός εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Γάλλου Προέδρου Emmanuel Macron είναι ο χαμηλότερος από ποτέ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου