''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

''Bόμβα'' του Στρατηγού Φράγκου: ''Πρώτος στόχος της Άγκυρας το Καστελόριζο - Μήπως ο Έβρος ήταν τελικά αντιπερισπασμός'';

Βγαίνουν ''μπροστά'' οι Στρατηγοί μας και κρούουν κωδωνα κινδύνου για τα ελληνοτουρκικά.


Είναι πλέον ξεκάθαρο πως η Άγκυρα διεξάγει υβριδικό ''πόλεμο''. Οι εικόνες εξάλλου μιλούν από μόνες του.

Ο Ερντογάν θέλει να προκαλέσει εσωτερικές αναταραχές στη πατρίδα μας και θα κλιμακώσει περισσότερο αυτή την φορά, με τα νησιά του Αιγαίου να κινδυνεύουν περισσότερο.

Η τοποθέτηση του Στρατηγού Φράγκου Φ.

''Εκφράζω σοβαρά την ανησυχία μου για τις μαζικές αφίξεις λαθρομεταναστών στο Καστελοριζο. Να ληφθούν άμεσα μέτρα μεταφοράς σε ερημονήσι π.χ. ΑΝΤΙΨΑΡΑ που διαθέτει Ελικοδρόμιο για Ε/Π CHINOOK και λιμανάκι που κατασκεύασε το μηχανικό το έτος 2010, όταν θωρακίζε τον Έβρο με την Αντιαρματική Τάφρο.

Μιά και που δεν έχουμε δει μέχρι στιγμής καμία αντίδραση από ελληνικής πλευράς & ίσως έχει ξεφύγει από την ελληνική πολιτική & αν οι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ Τούρκοι, κάνουν δυο τρείς ακόμα τέτοιες αποβιβάσεις στο νησί των 500 κατοίκων που πάνω του στηρίζεται μεγάλο τμήμα της ελληνικής ΑΟΖ, δημιουργείται τεράστιο πρόβλημα από τους πράκτορες της ΜΙΤ & μάλιστα ειρηνικότατα.

Ερώτημα: Ο Έβρος μήπως τελικά ήταν ο αντιπερισπασμός για να χτυπήσει στο σύμπλεγμα του Καστελόριζου;''

Η τοποθέτηση Φενέκου

Ο αντιναύαρχος ε.α. Στέλιος Φενέκος έδωσε τη δική του εκδοχή για τις εξελίξεις στον Έβρο, γύρω από το μεταναστευτικό.

«Οι ενέργειες που έχουν γίνει από τον πρωθυπουργό είναι εξαιρετικές και όσον αφορά στον συμβολισμό. Το να πας εκεί τους αρχηγούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν είναι καθημερινή υπόθεση, αυτή η κίνηση μας προφυλάσσει από προβοκάτσιες», τόνισε μεταξύ άλλων στον Alpha και το «Εκτός Γραμμής», με τους Τάκη Χατζή και Λίδα Μπόλα και συνέχισε:

«Αν ο Ερντογάν δεν έρθει σε διαπραγμάτευση με την ΕΕ, τότε το πρόβλημα της άμυνάς μας θα είναι δύσκολη, αν δεν συμβεί και κάποιο προβοκατόρικο επεισόδιο».

Για την αποτροπή: «Η αποτροπή έχει το στοιχείο της απειλής. Εδώ έχουμε ξεφύγει από αυτό το στάδιο. Ο άλλος δεν φοβάται πια την έννοια της βίας, αντιθέτως την ενασκεί. Εδώ έρχεται ένα νέο επιχειρησιακό έργο στις ένοπλες δυνάμεις, που είναι ο έλεγχος τέτοιου είδους δράσεων και δεν μπορεί να γίνει με συμβατικά όπλα. Θέλουμε μη φονικά όπλα, τα οποία ο στρατός πρέπει επειγόντως να τα προμηθευτεί, γιατί αν σπάσει το μέτωπο στον Έβρο σε ένα σημείο, τότε το πράγμα θα γίνει βίαιο».

Τα πράγματα λοιπόν είναι ξεκάθαρα. Το υποκινούμενο σχέδιο από την Τουρκία με τους μετανάστες, έχει φέρει την πλήρη αναδιάταξη των σχεδίων για την θωράκιση του Έβρου αλλά και των νησιών.

Τα πλωτά μέσα σε αριθμούς έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και η εντολή είναι μια, πλους στην οριογραμμή ώστε τα πάντα να σταματούν εκεί. Και αυτό είπε άλλωστε ακόμη και ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς κάθε υπεύθυνο αυτής της παράνομης διακίνησης.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου