''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Εγκλωβίστηκαν στην φάκα οι Τούρκοι στο Ιντλίμπ – Δεν φοβήθηκε ο Άσαντ τις απειλές Ερντογάν

Οι επιχειρήσεις που είναι σε εξέλιξη στην επαρχία Ιντλίμπ πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μελέτης από τους ειδικούς στην Ελλάδα.
Κι αυτό γιατί παρά τις απειλές που εκτόξευσε ο Ερντογάν εναντίον του Άσαντ, ο στρατός της Συρίας συνεχίζει την προέλασή του στην επαρχία Ιντλίμπ, για να την απελευθερώσει από τους τρομοκράτες τζιχαντιστές και από τους Τούρκους εισβολείς, που μπήκαν με την άδεια του Πούτιν και δημιούργησαν στην αρχή 12 παρατηρητήρια-στρατόπεδα, περιμετρικά της επαρχίας Ιντλίμπ.

Τις τελευταίες ημέρες εισβάλλουν στην Συρία κατά εκατοντάδες Τούρκοι καταδρομείς, για να αναχαιτίσουν την προέλαση του στρατού της Συρίας.

Επειδή η πόλη Σαρακίμπ είναι στρατηγικής σημασίας, ευρισκόμενη στο σημείο συνάντησης των οδικών αξόνων Μ4 και Μ5, η Τουρκία, για να την προστατέψει, δημιούργησε τέσσερα νέα παρατηρητήρια περιμετρικά της πόλης Σαρακίμπ, στα οποία υπάρχουν εκτός από καταδρομείς και ουλαμοί πυροβολικού με πυροβόλα Φιρτίνα.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας ο στρατός της Συρίας συνέχισε την προέλασή του και περικύκλωσε την πόλη Σαρακίμπ αλλά και τα τέσσερα νέα παρατηρητήρια του τουρκικού στρατού, ενώ όλα δείχνουν ότι η πρόελαση θα συνεχιστεί προς Χαλέπι, Αρίχα και Ιντλίμπ, από το οποίο οι δυνάμεις του τουρκικού στρατού απέχουν μόνο 5χλμ.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου