''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη, 19 Φεβρουαρίου 2020

Ακόμη και Ιερείς και Μοναχοί ξημεροβραδιάζονται στις οθόνες και στα Φείσμπουκ , ξεχνώντας ότι Το κύριο έργο τους είναι Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ και μετά οι υπόλοιπες δραστηριότητες

Λόγια Αγιορειτών Πατέρων

για την διαδικτυακή από-κτήνωση του ανθρώπου.
ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΑΝ και οι αρχαίοι Έλληνες ΅μηδεν άγαν΅ δηλαδή μην παίρνεις τα άκρα.
Όμως ο υποσχόμενος Παράδεισος που μας προσφέρει ο διαδικτυακός κόσμος της οθόνης ,μας ωθεί από την χρήση στην κατάχρηση, κάνοντάς μας καθημερινά να τον προσκυνούμε ΅εν όλη ψυχή ,καρδία και διανοία΅ σαν το άγαλμα του Ναβουχοδονόσωρα
Παραθέτουμε λίγα πνευματικά λόγια από σύγχρονους Αγιονορείτες Πατέρες για την Θεοποίηση της Οθόνης, πάσης φύσεως, μήπως και προβληματιστούμε λίγο:
-Αφού φτάσαμε σε σημείο να στεκόμαστε περισσότερη ώρα στα ίντερνετ ,τα Φεϊσμπουκ και στα τα κινητά παρά στο Eικονοστάσι μας, τότε είμαστε άξιοι της κατάντιας μας.

-Αντί να κρατάμε στο χέρι μας τοι κομποσχοίνι , αναβαστάμε όλη την ημέρα το κινητό. “κινητέον μάλλον ή αναπνευστέον¨
-Και το κινητό είναι ένα μικρό και εισαγωγικό σφράγισμα, αφού το έχεις στο δεξί σου χέρι(χρήση) και στο κεφάλι σου (αυτί). Και μην ξεχνάτε ότι και αυτό έχει εσωτερικά το γραμμωτό σύστημα barcode 666
-Με τις πολλές ασχολίες και μέριμνες ξεχνάμε τον Θεό.
Όπως επέβαλε ο Φαραώ στους Εβραίους μεριμνώδεις εργασίες για να ξεχάσουν τον Θεό.
Έτσι ο σκοπός των δαιμόνων είναι να ξεχνάμε τον Θεό ! (μέριμνες, facebook ζάλη,πληροφορίες,κινητά ίντερνετ …)
-Ακόμη και Ιερείς και Μοναχοί ξημεροβραδιάζονται στις οθόνες και στα Φείσμπουκ , ξεχνώντας ότι Το κύριο έργο τους είναι Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ και μετά οι υπόλοιπες δραστηριότητες.
-Να μπαίνουμε στο Ίντερνετ Γέροντα να ενημερωνόμαστε;

Ποτέ δεν υπήρξε εποχή με τόση πληθώρα πληροφοριών και παράλληλα με τόση φτώχια προσευχής και πνευματικής ζωής.
Αντί λοιπόν να χάνεστε με τις ώρες στο Facebook και στα κινητά , δεν κάνετε καλύτερα λίγη προσευχή και κομποσχοίνι; Πιο πολύ θα βοηθήσετε και θα βοηθηθείτε έτσι !

-Έπεσες σε μία βαριά αμαρτία;

Την προετοίμασες ήδη από το δωμάτιό σου, από την οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σου, ετοίμασες από πριν το έδαφος , απλώς τώρα εκδηλώθηκε η πνευματική κατάστασή σου .

-Το νέο είδος των σημερινών ανθρώπων θα αποτελείται από ανθρώπους ψυχασθενείς, μπερδεμένους, με ελάχιστες δυνατότητες αντίδρασης, υπερπληροφορημένους διαδικτυακά σαν ζαλισμένα κοτόπουλα. Η μόνη σίγουρη παρηγοριά τους θα είναι το καταφύγιο της φαντασίας τους (οθόνη-facebook / κινητά)όπου θα αποσύρονται όταν δεν θα αντέχουν την τραγική πραγματικότητα.

-Wi-fi έχετε τώρα όλοι στα σπίτια σας.Ακόμη και η κουτσή Μαριώ.

Το wi-fi όμως του Θεού ,που είναι το Άγιο Πνεύμα το έχουμε στην ζωή μας;Χωρίς αυτό δεν μπορούμε ούτε να προσευχηθούμε ούτε Παράδεισο.να κερδίσουμε.

-Θα εξοικειωθεί τόσο απόλυτα ο άνθρωπος με την ζωή του διαδικτύου facebook,κινητά κ.α. που το επερχόμενο χάραγμα της αποκαλύψεως 666 θα το δεχτεί ή μάλλον εναγωνίως θα το ζητήσει, ως υπαρξιακή ανάγκη για να μπορεί συνεχίσει να ζει και να εξυπηρετεί την κατά φαντασίαν εγωκεντρική ζωή του.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου