''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020

Κάθε φορά προσευχηθείτε σαν να είναι η τελευταία φορά

Συμεών του Άθω
Ζώντας στη γη, ζήστε όπως στον ουρανό - χωρίς καμία προσκόλληση και αδιάκοπη προσευχή.

Κάθε φορά προσευχηθείτε σαν να ήσαστε για πρώτη φορά ή προσεύχεστε σαν να είναι η τελευταία φορά.
Δεν είναι πάντοτε δυνατό να σκεφτείς τον Θεό, αλλά πάντα μπορείς να τον επικαλεστείς.

Είναι καλό να ζητάς τον Θεό τη συγχώρεση των αμαρτιών σου, τότε οι σκέψεις της καταδίκης πηγαίνουν μακριά σαν να ήταν ξένες σε εσένα

Όλος ο πνευματικός αγώνας πηγαίνει για ταπεινότητα και υπομονή, και όταν έρθει η ταπεινοφροσύνη και η υπομονή, έρχεται η προσοχή και η προσευχή.

Θέλετε να είστε έξυπνοι; «Μελετήστε τα βιβλία».
Θέλεις να είσαι καλός; "Προσευχηθείτε."
Ένα άτομο που δεν θέλει να κάνει καλό σε άλλους δεν το βρίσκει ο ίδιος. Αυτός που φιλοδοξεί στο καλό, μαζεύει πρώτα τους καρπούς του καλού.

Όπως ανάμεσα στα φυτά τα ζιζάνια αναπτύσσονται ταχύτατα, ετσι και στον κόσμο: οι γρηγορότεροι είναι οι κακοί άνθρωποι - τα ζιζάνια. Και ο Θεός χρειάζεται πολλή δουλειά για να μεγαλώσει καλούς ανθρώπους.

Τα παιδιά αγαπούν τις φυσαλίδες. Αλλά αν κοιτάξετε προσεκτικά στη ζωή, μπορείτε να δείτε ότι οι ενήλικες αγαπούν επίσης τις φυσαλίδες σαπουνιού των πράξεων και των χόμπι τους. Στο τέλος, αποδεικνύεται ότι όλη η ζωή είναι σαν μια μεγάλη φυσαλίδα σαπουνιού.

Η ψυχική κώφωση αναπτύσσεται σε μια ακάθαρτη καρδιά και παύει να ακούει τους ανθρώπους, ακόμα κι αν σε ένα τέτοιο άτομο οι άνθρωποι κραυγάζουν στο αυτί σας σε όλη τη διαδρομή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου