''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020

Θέλουν να διαλύσουν τον LNA: Η πρόταση που ''έπεσε'' στο συμφωνηθέν κείμενο του Βερολίνου

Επίσης ποιος θα ελέγχει τον κοινό στρατό και την αστυνομία. Θα κάνει πίσω ο Χαφτάρ; Δεν νομίζουμε και δεν πρέπει να κάνει.
Επίσης εάν και εφόσον δημιουργηθεί αυτή η νέα κυβέρνηση, θα συνεχίσει να έχει επαφές με την Άγκυρα;

Η αποκάλυψη
 
Όπως καταλαβαίνουμε όλοι θέλουν να αρπάξουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας και τίποτε άλλο.

Τον αφοπλισμό των ένοπλων ομάδων που δρούσαν μέχρι τώρα στη Λιβύη και τη δημιουργία ενός ενοποιημένου στρατού και αστυνομίας, όπου θα ενταχθούν επίλεκτοι μαχητές, προτείνουν οι συμμετέχοντες στην συνδιάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

«Καλούμε για μια λειτουργική διαδικασία αφοπλισμού των ένοπλων ομάδων και των παραστρατιωτικών και την ενσωμάτωση επίλεκτου προσωπικού σε πολιτικές και στρατιωτικές υπηρεσίες, σε ατομικό επίπεδο και βασιζόμενο στον επαγγελματισμό. Καλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να βοηθήσουν στη διαδικασία» αναφέρει το άρθρο 12 του κειμένου, που δημοσιοποίησαν οι πλευρές που συμμετείχαν στην συνδιάσκεψη.
Στο κεφάλαιο που αφορά στις μεταρρυθμίσεις στον τομέα της ασφάλειας, οι συμμετέχοντες καλούν στην αποκατάσταση του μονοπωλίου της νόμιμης χρήσης βίας από το κράτος.
«Υποστηρίζουμε την εγκαθίδρυση μιας ενοποιημένης Λιβυκής εθνικής ασφάλειας, αστυνομίας και στρατιωτικών δυνάμεων, υπό την επίβλεψη μιας κεντρικής, πολιτικής εξουσίας, βασισμένη στις συζητήσεις του Κάιρου και των όρων που συμφωνήθηκαν εκεί», αναφέρει το άρθρο 36 του κειμένου.

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου