''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Στοχοποιεί την Ιερουσαλήμ ο Ερντογάν: "Η Ιερή πόλη ανήκει στο Ισλάμ"

Χιλιάδες Τούρκοι διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, για να διαμαρτυρηθούν για το πολυαναμενόμενο ειρηνευτικό σχέδιο της Μέσης Ανατολής, το οποίο κατά την Άγκυρα, επιβάλλει αυστηρούς όρους για τους Παλαιστίνιους αλλά δίνει ευρύ έλεγχο στην ισραηλινή κυβέρνηση.
Δεκάδες διαδηλωτές και μέλη μη κυβερνητικών οργανώσεων συγκεντρώθηκαν μπροστά από το Προξενείο των ΗΠΑ στην Κωνσταντινούπολη, κρατώντας πλακάτ και φωνάζοντας συνθήματα, στοχοποιώντας την Ιερουσαλήμ.
Μεγάλη τουρκική εφημερίδα αναφέρει ότι “η Ιερουσαλήμ είναι ιερή τόσο για τους μουσουλμάνους όσο και για τους Εβραίους (ξεχνώντας βέβαια τους Χριστιανούς), καθώς περιλαμβάνει ιερούς χώρους γνωστούς στους μουσουλμάνους, ως Χαράμ αλ Σαρίφ, το Τέμενος  Αλ-Άκσα και ο θόλος του βράχου, καθώς και έναν αρχαίο εβραϊκό ναό".
"Το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ, το οποίο χαρακτηρίζεται "Συμφωνία του Αιώνα", είναι υπέρ του Ισραήλ και εναντίον του παλαιστινιακού λαού", δήλωσε ένας Τούρκος διαδηλωτής.
Ο τουρκικός τύπος στο σύνολο του, αναφέρει ότι “το διεθνές δίκαιο θεωρεί τη Δυτική Όχθη και την Ανατολική Ιερουσαλήμ ως κατεχόμενα εδάφη και θεωρεί παράνομη κάθε δραστηριότητα κατασκευής εβραϊκών οικισμών”.
Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου δήλωσε την Τετάρτη ότι οι ΗΠΑ έχουν θέσει ορισμένους όρους στους Παλαιστινίους για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, συμπεριλαμβανομένης της αναγνώρισης του εβραϊκού κράτους, της αναγνώρισης της κυριαρχίας του Ισραήλ πάνω στην Ιερουσαλήμ και της εγκατάλειψης του απόλυτου δικαιώματος επιστροφής.

Η Άγκυρα χειραγωγεί τους Παλαιστίνιους

Η ουσία όμως εδώ αφορά την νέα παρέμβαση της Τουρκίας εντός του Ισραήλ, με σκοπό τη βοήθεια των Παλαιστινίων, οι οποίοι χρησιμοποιούνται επιμελώς, για να επιτευχθούν τα σχέδια του Ερντογάν, για την Ιερουσαλήμ και μόνο αυτή.
Σύμφωνα με παλαιότερο άρθρο μας, εκτιμάται ότι έχουμε σε εξέλιξη ένα τρομερό σχέδιο από τον Ερντογάν, σύμφωνα με πηγές στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, για την προσπάθεια αλλαγής του θρησκευτικού status quo για τους μουσουλμάνους στην Ιερουσαλήμ (που θα επηρέαζε πιθανώς και το ελληνικό Πατριαρχείο).
Η ισραηλινή εφημερίδα Hayom σε άρθρο με τίτλο «Οι ημέρες της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας έληξαν», αναφέρθηκε σε δηλώσεις του Ισραηλινού υπουργού εξωτερικών Yisrael Katz.
«Σύμφωνα με την ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Ιορδανίας, οι Ιορδανοί έχουν ιδιαίτερη θέση στους ιερούς τόπους του Ισλάμ στην Ιερουσαλήμ και δεν θα επιτρέψουμε στον Ερντογάν να υπονομεύσει το καθεστώς της Ιορδανίας», ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ.
Το ισραηλινό ΥΠΕΞ έχει ξεκινήσει επιχείρηση «μείωσης της επιρροής» της Τουρκίας στην Ιερουσαλήμ, με την Άγκυρα να έχει ξεκινήσει εδώ και δύο με τρία χρόνια σχέδιο για να πάρει την εξουσία στους Αγίους Τόπους από την Ιορδανία.
Οι Τούρκοι εδώ καιρό ασκούν μεγάλη επίδραση στον αραβικό πληθυσμό της Ιερής πόλης λόγω της οθωμανικής κληρονομιάς της Ιερουσαλήμ, δίνοντας άφθονη βοήθεια και επηρεάζοντας πολιτιστικά τους Άραβες στην περιοχή.
Οι Ισραηλινοί κατανοώντας το τι ακριβώς ετοιμάζει ο Ερντογάν, αποφάσισαν μέσω ενός σχεδίου που ετοιμάστηκε από τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας, να βάλουν ανάχωμα στους Τούρκους με την ανακήρυξη αρχικά της «μουσουλμανικής αδελφότητας» ως παράνομης οργάνωσης εντός και εκτός Ισραήλ, (είναι γνωστό ότι η οργάνωση αυτή χρηματοδοτείται από την Άγκυρα και ορισμένα καθεστώτα του Κόλπου) και μερικά άλλα μέτρα.
«Η έκθεση της Μοσάντ ανέφερε ότι η Μουσουλμανική Αδελφότητα θα κηρυχθεί «παράνομη ένωση» στο Ισραήλ, ενώ η τουρκική «φιλανθρωπική οργάνωση ΤΙΚΑ θα λειτουργεί κάτω από την πολύ «στενή» συνεργασία της ισραηλινής υπηρεσίας συντονισμού βοήθειας και την άδεια των ισραηλινών αρχών στην πόλη της Ιερουσαλήμ.
Η άμεση επικοινωνία ανάμεσα στους Τούρκους της οργάνωσης αυτής και των λοιπών οργανώσεων τουρκικών συμφερόντων με τα μέλη του Ισλαμικού Ιδρύματος θα περιοριστεί.
Στόχος του ύπουλου τουρκικού σχεδίου ήταν η υφαρπαγή της εξουσίας της Ιορδανίας για να κάνει κουμάντο ο Ερντογάν και η χώρα του στην Ιερουσαλήμ, κάτι που θα είχε αντίκτυπο και στη λειτουργία του ελληνικού Πατριαρχείου.
Ο Τούρκος ηγέτης θέλει να γεμίσει με ισλαμιστές προσκυνητές την Ιερουσαλήμ, για να ζητήσει ότι θα ζητήσει αργότερα ως ηγέτης όλων των μουσουλμάνων του κόσμου, παριστάνοντας τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή.

https://www.pentapostagma.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου