''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2020

Σε κρίση υστείας οι ΗΠΑ με τον Ρωσοτουρκικό αγωγό

Ενεργειακός «πόλεμος» ΗΠΑ-Ρωσίας σε εξέλιξη

Την αντίθεσή του στον αγωγό TurkStream εκφράζουν οργισμένα οι ΗΠΑ, κατηγορώντας υποκριτικά τη Ρωσία για κάτι που η ίδια η αμερική πράττει, ότι δηλαδή χρησιμοποιεί τη τακτική του «διαίρει και βασίλευε» για να υπονομεύσει την ασφάλεια της Ευρώπης. Υπενθυμίζεται ότι οι πρόεδροι της Τουρκίας και της Ρωσίας εγκαινίασαν επίσημα τον αγωγό TurkStream που θα μεταφέρει Ρωσικό φυσικό αέριο στη νότια Ευρώπη ως την Σερβία.

Το καθεστώς της αμερικής δεν κρύβει ότι οι ΗΠΑ εξακολουθούν να αντιτίθενται λυσσαλέα τόσο στον Nord Stream 2 όσο και στη δεύτερη γραμμή του TurkStream, εκτιμώντας ότι η Ρωσία θα ενισχυθεί και οι ΗΠΑ θα χάσουν το προνόμιο να είναι ο χωροφύλακας - τραμπούκος του πλανήτη.

Το αμερικανικό καθεστώς φοβάται ότι οι συγκεκριμένοι αγωγοί δίνουν τη δυνατότητα στα ευρωπαϊκά κράτη να ανεξαρτητοποιηθούν από την αμερικανική τυραννική ηγεμονία.

Υπενθυμίζεται ότι η αμερικανική Γερουσία του καθεστώτος έχει εγκρίνει ένα αμυντικό νομοσχέδιο που επιβάλλει κυρώσεις τόσο στον TurkStream όσο και στον Nord Stream 2, ως μέρος μιας δέσμης μέτρων που αποσκοπούν στην «αποτροπή της Ρωσικής και Ευρωπαϊκής ενίσχυσης». Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εκφράσει την αντίθεσή της στην επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ εναντίον των εταιρειών που συμμετέχουν στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream 2. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση της Γερμανίας χαρακτήρισε την επιβολή κυρώσεων «παρέμβαση στις εσωτερικές μας υποθέσεις».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου