''Εἰ ὁ Θεὸς μεθ' ἡμῶν, οὐδεὶς καθ' ἡμῶν.''

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020

Αγάπη είναι όταν θέλω να δώσω

 

Η αγάπη δεν είναι το αίσθημα όταν τα πάντα στην ψυχή καίγονται εκεί με κάποιο είδος φωτιάς, για το οποίο γράφουν ποιητές. Αυτό δεν είναι αγάπη, αυτό είναι "θέλω να έχω". Και η αγάπη είναι όταν θέλω να δώσω. Το αίμα του, ο χρόνος του, η δύναμή του, τα μέσα του, το μυαλό του, ο χώρος ζωής του ...
ΠΑΤΗΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΜΙΡΝΟΦ

Το ακριβότερο πράγμα που μπορεί να δοθεί στα παιδιά είναι η προσοχή. Από κάθε δυνατή προσοχή, η πιο σημαντική είναι η προσοχή στην ψυχή του, στα βάσανα του, στη χαρά του. Η μητέρα και ο πατέρας πρέπει να είναι πολύ ευαίσθητοι στο κύμα που εκπέμπει η ψυχή του παιδιού και να οικοδομήσουν την ανατροφή ανάλογα με αυτό. Και το κύμα που εκπέμπει η ψυχή του παιδιού είναι το πιο σημαντικό που καθορίζει ολόκληρη τη δομή ενός μουσικού οργάνου που ονομάζεται "οικογενειακές σχέσεις".


Πατήρ Dimitry Smirnov



ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ.. Μυρίζει θειάφι, έχουμε 20 βήματα από τω Χριστώ και 5 βήματα από τον διάβολο... Σκέψου και αποφάσισε τα βήματα σου ... Δεν έχεις πολύ ώρα στην διάθεση σου... Μυρίζει θειάφι... Αυτό να το θυμάσαι παιδί μου...
Ο Χριστός και η Παναγία μαζί σας

Ο Θεός μας δείχνει τη Φιλανθρωπία Του όχι μόνο όταν κάνουμε το καλό, αλλά και όταν Τον προσβάλλουμε και Τον παροργίζουμε με τις αμαρτίες μας. Πόσο μακρόθυμα ανέχεται τα σφάλματά μας! Και όταν τιμωρεί, με πόση αγάπη τιμωρεί!
Σεραφείμ του Σαρώφ, ο μεγαλύτερος Άγιος της Ρωσίας

ΕΙΠΕ ΓΕΡΩΝ.. Πλανιόμαστε όταν λέμε ότι καιρός περνάει. Ο καιρός στέκεται, εμείς περνάμε......


Μην φοβάστε τη μοναξιά και την εγκατάλειψη, γιατί σε τέτοιες ώρες οι άγγελοι κατεβαίνουν από τον ουρανό και αγγίζουν την ψυχή σας με τα ελαφριά δάκτυλά τους και θα σε μάθουν να επικοινωνείς με τον κόσμο των βουνών, ο οποίος είναι εκατό φορές πιο ζεστός και πιο ευχάριστος από την ανθρώπινη επικοινωνία.

Από το βιβλίο "Η καρδιά είναι σπασμένη".
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου